Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistanin Wapputurnaus

Gnistanin Wapputurnaus

Gnistanin Wapputurnauksessa riitti peli-intoa. Kuva: Niina Lehtonen.

Gnistanin perinteinen Wapputurnaus järjestettiin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna jo 12. kerran. Tänä vuonna turnausvastaavina toimivat Gnistanin P09 ja P10 -ikäluokat.

Turnaus keräsi ennätykselliset 104 joukkuetta, eli lähes 1200 futistaituria eri puolilta Etelä-Suomea. Kansainvälisyyttä turnaukseen toi FC Tiigridin pojat Virosta. Pelaajat kannustusjoukkoineen, perinteiset buffetit ja arpajaiset, musiikki ja yllätysesiintymisen tehnyt Gnistanin oma Pastori Pike saivat aikaan ajoittain lähes karnevaalitunnelman. Ei edes lauantai-iltapäivän räntäsade latistanut poikien peli-intoa.

Kentillä nähtiin hienoja taidonnäytteitä, upeita maaleja, mahtavaa yhteishenkeä, riemukkaita voittoja ja osittain myös karvaita pettymyksiä. Kannustusjoukkoja hemmoteltiin 204 ottelun verran kahden päivän aikana.

Turnauksen tämänvuotisen kuninkuussarjan, P09-kilpasarjan, hienoa voittopokaalia moni kävi turnauksen alla ihastelemassa. P09-kilpasarjaa laajennettiin tänä vuonna suuren mielenkiinnon takia ja sarjaan saatiin mukaan osa ikäluokan tämän hetken kovimmista joukkueista. Turnauksen mitaleista pääsivät taistelemaan Kopse ja HJK sininen finaaliin sekä Honka Pre-Akatemia ja Käpa United pronssiotteluun. Voitto meni hienon pelin jälkeen Korsoon Kopseelle.

Gnistanin kaksi omaa joukkuetta jätettiin tällä kertaa mitaleitta jaetulle viidennelle sijalle.

Gnistan kiitti osallistujia reiluista peleistä sekä upean turnaustunnelman aikaansaamisesta.

Teksti ja kuva: Nina Lehtonen

Share