Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Urheilu & liikunta, Uutiset

Maunulan Naisvoimistelijat 60 vuotta!

Maunulan Naisvoimistelijat 60 vuotta

Maunulan Naisvoimistelijoiden johtokuntaan mahtuu vielä mukaan aktiivisia jäseniä. Kuva: Maria Sederlöf.

Maunulan Naisvoimistelijat on liikuttanut maunulalaisia ja lähiseudun asukkaita jo vuodesta 1959. Toisin kuin nimestä voisi päätellä seura tarjoaa toimintaa myös miehille ja lapsille, joita jäsenmäärästä onkin yli puolet.

Seura juhli 60-vuotista taivaltaan huhtikuussa Maunulan Yhteiskoululla järjestetyssä juhlassa.  Ohjelmassa oli lasten baletti-, sirkustelu-, perheliikunta-, temppuilu- ja jumppakouluesityksiä, joiden alkamista pienet innokkaat jumpparit odottivat malttamattomina.  Yleisön iloinen kannustus ja musiikki siivittivät esiintyjiä upeisiin suorituksiin. Joukko aikuisiakin uskaltautui mukaan näyttämään pienen välähdyksen tuntitarjonnasta. Varsinkin naisten balettiesitys sekä äijäjumppaajien Tsingis Khan -musiikin tahdittama vauhdikas meno saivat raikuvat suosionosoitukset. Taidokkain esitys oli kuitenkin sirkuskoululaisten opettajien huima näytös.

Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa toi kaupungin tervehdyksen, jossa hän korosti liikunnan merkitystä ja esiintymismahdollisuuden tärkeyttä pienille jumppaajille. Lisäksi kuultiin katsaus seuran historiaan sekä jousikvarteton soittoa että yksinlaulua. Lopuksi nautittiin paikallisen konditorian herkullista mansikkakakkua pillimehun ja kahvin kera.

Maunulan Naisvoimistelijat toimii matalan kynnyksen toimintaperiaatteella ilman kilpailutoimintaa. Seura valittiin viime vuonna vuoden maunulalaiseksi, perusteena iloa ja vireyttä tuottava, liikkumaan kannustava toiminta lähiympäristössä. Vuonna 2014 Helsingin vapaaehtoistyön neuvottelukunta myönsi seuralle kannustinpalkinnon.   

Tuntitarjonnassa otetaan huomioon eritasoiset liikkujat ja pyritään tarjoamaan tunteja vauvasta vaarille ja mummosta mukeloille.  Suurin osa tunneista pidetään Maunulan ala-asteella. Seurassa on tällä hetkellä lähemmäs neljäsataa jäsentä, joista runsas puolet on lapsia.  Seuratoiminta ei kuitenkaan pyöri ilman aktiiveja. Johtokunta ottaa mielellään vastaan aktiivisia jäseniä, jotka haluavat varmistaa Maunulan oman, paikallisen liikuntatoiminnan jatkumisen.

Toiminnassa pidetään kesätauko, mutta tunnit jatkuvat taas ensi syksynä. Lisätietoja löytyy seuran kotisivuilta https://maunulannv.sporttisaitti.com/.

Teksti ja kuva: Maria Sederlöf

Share