Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Tervetuloa Ogelin kyläjuhlille!

Ogelin kyläjuhlat

Ogelin kyläjuhlat jälleen 14.6.! Kuva: Oulunkylän Seurahuone.

Oulunkylän Seurahuoneen ympäristössä vietetään pitkästä aikaa asuinalueemme omaa kyläjuhlaa perjantaina 14. kesäkuuta noin kello 14-21. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Ogelin kyläjuhla syntyy vapaaehtoisvoimin yhdessä useiden alueen toimijoiden sekä aktiivisten asukkaiden toimesta. Juhlaprojektin tavoitteena on luoda uutta kaupunkikulttuuria, joka tukee Oulunkylän yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä.

Musiikkia ja mussutettavaa

Luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille ja moneen makuun: erilaisia esityksiä, kirppis – sekä tietenkin musiikkia, joka on juhlan kantava teema. Lavalle nousevat myös nuoret muusikot tuomaan iloa kesäiltaan.

Paikalle voi saapua vaikka suoraan töistä, sillä asukastalon kahviosta löytyy nälkäisille ruokaisampiakin herkkuja – jotka loihtivat tarjolle Oulunkylän Martat. Tapahtuma-alueella on tarjolla myös grillimakkaraa sekä erilaisia herkkuja muutamasta eri myyntipisteestä. Kyläjuhliin voi myös saapua oman viltin ja piknik-eväiden kera nauttimaan musiikista ja rennosta tunnelmasta.

Lapsille ohjelmaa jo iltapäivällä

Erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjelmaa on tarjolla jo klo 14 alkaen, kun paikalle saapuvassa kirjastoauto Skidissä alkaa satutunti nuorimmille kyläjuhlijoille. Iltapäivän aikana lapset ovat tervetulleita myös askartelemaan Seurahuoneelta löytyvään kesäiseen työpajaan, jonka tarjoaa Oulunkylän seurakunta.

Alustavan aikataulun mukaan klo 15 päästään jo ensimmäisen musiikkiesityksen pariin, kun lapsille ja lapsenmielisille tarjoilee lauluja Oulunkylän Seurahuone Band.

Kaikille avoin kirppismahdollisuus on tarjolla jo iltapäivästä alkaen ja puistoalueelta löytyy myös Oulunkylä-Seuran oma pöytä design-esineille.

Inspiroiko lavarunouden Open Mic?

Mikäpä sopisi Seurahuoneelle paremmin, kuin runonlausunta kahvisalongissa – vierailihan siellä jo vuosisadan alussa usein itse Eino Leino. Ogelin kyläjuhlissa kuulemme kuitenkin jotain aivan uutta: tulossa on lavarunouden open mic!

Lavarunous (poetry slam) on sanataidetta, jossa omien tekstien esittäminen julkisesti voi saada monenlaisia muotoja – ja olla hyvinkin intensiivinen kohtaaminen yleisön kanssa. Tule siis paikalle ja koe itse, alustavan aikataulun mukaan noin klo 17. Tai vetäise pian Oulunkylän kirjastossa henkilökuntaa hihasta ja ilmoittaudu mukaan, sillä lavarunouden harrastajille mikki on todellakin vapaa.

Illan ohjelmassa bändejä

Lehtijuttua kirjoittaessa juhlaprojektin väki odottaa vielä illan tähtiesiintyjän varmistumista, mutta sen verran on jo varmaa, että luvassa on sekä letkeämpää että railakkaampaa menoa noin kello 21 saakka. Ja sen jälkeen innokkaimmille musiikinystäville on vielä jatkot Ogeli Music Clubin voimin läheisessä Ogelis´s Bar -ravintolassa.

Tapahtumaan on tulossa myös pieniä yllätyksiä, joista voit lukea lisää lähempänä tapahtumapäivää myös kyläjuhlan mainoksista.

Tervetuloa myös lähiseuduilta

Juuri Sinä olet tervetullut mukaan, vietetään yhdessä ihanaa kesäjuhlaa – ja tullaan tutuiksi! Niin ja näistä bileistä kannattaa nyt vinkata myös ystäville, junalla ja jokerillahan on myös helppo saapua paikalle.

Teksti: Marika Mantere, Oulunkylä-seura

Mistä löytyy lisätietoa?

Jos olet Facebookissa, hae “Ogelin kyläjuhla” niin löydät ajantasaisen tapahtumainfon. Käy samalla tykkäämässä Oulunkylä-seuran Fb-sivusta, niin pääset seuraamaan myös jatkossa alueen yhteistyöprojekteja jo suunnitteluvaiheessa.

Kyläyhteisön yhdessä tuottama juhla

Mukana järjestelyissä ja tuottamassa ohjelmaa on laaja joukko oulunkyläläisiä toimijoita ja kaupunginosa-aktiiveja. Kyläjuhlaprojekti syntyy vapaaehtoistyönä Oulunkylän yhteisöllisyyden hyväksi.

-Aiempina vuosina järjestetyt yhteiset juhlat ovat olleet onnistuneita ja keränneet paljon kyläläisiä yhteen. Tässä tauon aikana on tullut paljon kyselyitä ja toiveita juhlien elvyttämisestä etenkin lapsiperheiltä. Olen iloinen, että olemme nyt saaneet koolle joukon innostuneita ja idearikkaita ihmisiä tekemään juhlaa, josta uskomme syntyvän jokavuotisen tapahtuman. Olet lämpimästi tervetullut mukaan – tavataan siis 14.6.! kertoo Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja Marja Markko.

Oulunkylässä kaivataankin nyt selvästi uutta yhteisöllisempää meininkiä.
-Tämä alueen toimijoiden yhteisprojekti on huima ponnistus pienin resurssein ja suht nopealla aikataululla – ja siksi tapahtuma nojaakin nyt reilusti mukana olevien upeiden tyyppien osaamiseen ja verkostoihin. Ja siihen kuuluisaan selkänahkaan! Vuoden 2020 kyläjuhlien konseptia aloitamme ideoimaan jo syksyllä, täydentää kyläjuhlaprojektin vetäjä Marika Mantere Oulunkylä-Seurasta.

Ogelin kyläjuhlan työryhmästä muutama henkilö kuvassa asukastalon edustalla: vasemmalta oikealle Marja Markko, Kukka Korkeaoja ja Marika Mantere Oulunkylä-seurasta, Minna Lajoma Seurahuoneelta, Helvi Forsell ja Anne Merisaari-Varis Oulunkylän Martoista, Marjatta Kuusela Oulunkylä-seurasta, Tapsa Solonen Ogeli Music Clubista. Kuva: tuntematon.

Tavoitteena uusi vuosittainen perinne

Ogelin kyläjuhlaprojektissa mukana olevat tahot ovat Oulunkylä-Seura, asukastalo Seurahuone, Oulunkylän kirjasto, Oulunkylän Martat, Oulunkylän seurakunta sekä kaupunginosa-aktiivit. Lisäksi tapahtuman ja yhteistyön ideoinnissa on ollut mukana mm. Oulunkylän Lions, Botnia69, Leikkipuisto Mäkitorppa.

Ogelin kyläjuhlasta on tavoitteena luoda vuosittainen perinne – ja työryhmä on avoin kaikille kaupunginosamme yhteistoiminnasta innostuville: voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä tapahtuman järjestävänä tahona toimivaan Oulunkylä-Seuraan, jossa kuullaan myös mielellään palautetta ja ideoita seuraavia tapahtumia varten!

Haluatko mukaan talkoolaiseksi?

Tapahtumissa riittää aina erilaisia pieniä tehtäviä, joille tarvitaan käsipareja – joten jokainen on tervetullut myös talkoolaiseksi: kysy lisää Seurahuoneelta Minna Lajomalta.

Jos sinulle heräsi yhteistyöajatuksia bändeihin tai muihin esiintyjiin liittyen, ota yhteyttä Ogeli Music Clubin Tapsa Soloseen.

Oletko jo Oulunkylä-Seuran jäsen?

Oulunkylä-Seura edistää asuinalueemme yhteisöllisyyttä, osallistuu aktiivisesti kaupunginosan kehittämiseen seuraamalla ja kommentoimalla kunnallisia suunnitelmia sekä päätöksentekoa, tuo Oulunkylän historiaa tutuksi sekä kutsuu alueen toimijat yhteen vaikuttamaan yhdessä Oulunkylän viihtyisyyteen ja elinvoimaisuuteen.

Oulunkylä-Seuran jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa. Jokainen jäsenmaksu on kaupunginosayhdistykselle tärkeä, sillä Oulunkylä-Seura ei saa tällä hetkellä mitään muuta vakituista rahoitusta koko asuinalueemme hyväksi tehtävään työhön. Meneillään olevan kyläjuhlaprojektin rahoitus kaupungilta on myös ennakoitua pienempi: esimerkiksi Helsingin kaupungin asukasosallisuusrahaa ei voinut hakea projektille, koska sen budjetti käytettiin tänä vuonna loppuun jo kevään aikana.

Voit liittyä jäseneksi ottamalla yhteyttä: seura@oulunkyla.info.

Share