Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: AARRE

Oulunkylän kirkko alttari

Oulunkylän kirkon alttari. Kuva: Tytti Raussi, Oulunkylän seurakunta.

”Aikamoinen aarre täällä.” Näillä sanoilla tuntematon mies tervehti minua Oulunkylän kirkon aulassa. Hän viittasi kädellään kirkkosaliin ja jatkoi: ”Harvassa alkavat olla kaupungilla paikat, joissa voi istahtaa mietteisiinsä: koota ajatuksia, tai nauttia hetkestä ja hiljaisuudesta. Teidän kirkon ihmisten pitäisi mainostaa näitä paikkoja!”

Tässä nyt sitten mainostan.

Miehen sanat aarteesta palautuvat toisinaan mieleeni, kun mietimme eri yhteyksissä seurakunnan työtä ja toimintaa kirkolla ja laajemminkin seurakunnan alueella. Meillä on työssämme erilaisia aarteita, osa näkyviä, osa kätketympiä.

Kirkkotilat ovat parhaimmillaan keitaita keskellä kaupunkia. Kehitetään tiloja entisestään ja pidetään kirkkojen ovia auki. Oulunkylän kirkko onkin ollut auki aamusta iltaan jo vuosien ajan. Vuonna 2020 vietetään Käpylän 100-vuotisjuhlaa. Juhlavuonna käpyläläiset haluavat pitää Käpylän kirkkoa avoinna mahdollisimman paljon. Tähän tarvitaan joukko vapaaehtoisia avaamaan ovia ja huolehtimaan pienistä käytännön asioista. Jos haluat tulla mukaan kirkkovapaaehtoisten rinkiin, ota yhteyttä, vaikka minuun.

Kirkon näkymättömämpi, ihmeellinen aarre on ilosanoma Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan. Monin tavoin Jumalan kasvot ovat meille kätketyt. Ihmisen silmin me voimme kuitenkin nähdä Jumalan kasvot Jeesuksen tavassa kohdata kanssaihminen ja hänen viestissään Jumalasta, joka ei ole jättänyt meitä yksin vaan vapahtaa meidät.

Tämä teksti on Oulunkylän seurakunnan kirkkoherra Ulla Kososen kirjoittama, ja se löytyy myös Oulunkylän seurakunnan syysesitteestä. Syysesitteen löydät verkkosivuiltamme tai kirkkoherranvirastosta printtiversiona. Esitteessä on otanta monipuolisesta toiminnasta, jota seurakunta järjestää kaiken ikäisille. Säännöllisessä viikko-ohjelmassa on muun muassa ruokailuja, perheiden ja lasten ohjelmaa, nuorten iltoja, aikuisten ryhmiä sekä tietysti hartaudellista ohjelmaa. Tämän lisäksi tiloissamme järjestetään konsertteja ja muita kertaluontoisia tapahtumia.

Oulunkylän kirkko on avoinna toiminnan lisäksi myös iltaan saakka, mikäli haluat tulla rauhoittumaan, juttelemaan tai mietiskelemään. Olet tervetullut käymään kirkolla ja osallistumaan seurakunnan syksyyn!

Teksti ja kuva: Tytti Raussi, Oulunkylän seurakunta

Share