Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Paloheinä, Uutiset

Paloheinä soi: Veden äärellä

Paloheinä Soi

Emma Salokoski ja Johanna Juhola esiintyvät Paloheinä soi -musiikkitapahtumassa. Kuva: Emma Salokoski ja Johanna Juhola.

Laulaja Emma Salokoski ja haitaristi Johanna Juhola vievät kuulijat veden äärelle Paloheinä soi -musiikkitapahtumassa 14. syyskuuta klo 19 Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa.

-Soitamme läpileikkauksen vuosien saatossa levyttämistäni kappaleista. Mukana on lauluja Emma Salokoski Ensembleltä, Maria Ylipään kanssa tehdyltä “Omani uni” -albumilta, soolotuotantoni aikaisia lauluja, sekä muutama yllätyskappale. Siis lauluja veden alta ja ääreltä! Emma Salokoski kertoo.

Millä perusteilla valitsitte ohjelmiston?

-Olen valinnut kokoonpanollemme sopivia kappaleita, joissa haitarisäestys Johannan omintakeisin sovituksin pääsee oikeuksiinsa. Tässä kokoonpanossa esitettyinä lauluihin tulee erityinen kaiku ja sävy, etenkin Johannan persoonallisen otteen ansiosta. Mukana on tietenkin toivekappaleita, eniten tunnettuja, mutta myös joitakin harvinaisempia helmiä. Varsinkin tekstit pääsevät tässä kokoonpanossa esille. Olen kirjoittanut monet tekstini mökillämme Pellingin saaristossa riippukeinussa merta katsellen, ja uskon että vesi elementtinä kuuluu niissä vahvasti.

Millainen musiikkisyksy sinulle on tulossa?

-Ensin on vuorossa jatkoa viime keväänä ensi-iltansa saaneelle musiikkiteatteriteokselle, jonka kirjoitimme yhdessä kuoroni kanssa. Teos on nimeltään “Body Positive!” ja se perustuu kuorolaisten omiin kokemuksiin ja tuntemuksiin, jotka liittyvät kehosuhteisiimme. Kuorolaiset ovat myös säveltäneet teoksen musiikin. Esitykset ovat 11. ja 12. syyskuuta Musiikkiteatteri Kapsäkissä. 

Sen jälkeen lähden kuukaudeksi Beninin Villa Karon taiteilijaresidenssiin koreografi Wilma-Emilia Kuosan kanssa työstämään teosta “Geisha Dance Concert”. Teemme paikan päällä myös workshopeja paikallisissa kouluissa. Otan mukaani äänitykamppeeni, tarkoitukseni on äänitellä lauluja seuraavaa levyäni varten, Emma Salokoski sanoo.

Teksti: Sirpa PääkkönenPaloheinä soi ohjelmaa:

La 14.9. klo 19 laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski & haitaritaiteilija Johanna Juhola, ”Lauluja veden alta ja ääreltä”, Hyvän Paimenen kirkko -Palosuontie 1, Pakila, Helsinki. Liput käsittelykuluineen 17,50 €https://www.ticketmaster.fi/event/262595

Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Su 15.9. KOKO PERHEEN PALOHEINÄ SOI!  VAPAA PÄÄSY.

Paloheinän ala-aste- Ylipalontie 1, 00670 Hki

klo 10.00 Buffetti aukeaa

klo 11.00 Mikko Perkoila & Vinkulelu: “Voi himputti!” – lastenkonsertti        0-100 –vuotiaille (kesto 45 min)

klo 12.30 Lavaa vapaa: Tervetuloa esiintymään lapset ja nuoret! (ilmoittautumiset 13.9.mennessä: tuuli.paasolainen@elisanet.fi tai 040 550 0797/Tuuli

klo 13.30 Buffetti sulkeutuu ja tilaisuus päättyy

Liput ennakkoon kaikkiin konsertteihin: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 48 19, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki. Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista. Liput helposti Ticketmasterista osoitteesta www.ticketmaster.fi  Liput voi ostaa myös Kylätapahtumassa su 8.9.2019 klo 11-15 Pakilan yläasteen koulussa (Pakilantie 67).

Kuva: Paloheinä soi Emma Salokoski ja Johanna Juhola. Kuvateksti: Emma Salokoski ja Johanna Juhola esiintyvät Paloheinä soi -musiikkitapahtumassa.

Share