Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Tammen juurelta

Kävelin juuri kotiin Veräjämäestä aseman alikulun kautta ja huomasin, että ryteikkökasvit ovat kadonneet ja jäljelle jäänyt pensaikko ruokottu. Paikalle on tuotu uutta multaa, mutta ei vielä istutuksia – tyyli tulee kuulemma olemaan niittymäinen. Asukkaat ovat vuosia valittaneet koko aseman seudun suttuisuudesta ja nyt vihdoin tapahtuu. Hyvä, että olette jaksaneet painostaa asiassa ja saitte oikean tahon toimimaan! Toivottavasti aluetta siistitään muiltakin osin esim. maalaamalla.

Kesän aikana etenkin Norrtäljentie on kokenut varsinaisen myllerryksen. Muutokset Ogelin edustan liikenneympyrässä aiheuttavat selvästi hämmennystä etenkin jalankulkijoille. Jotkut käyttävät Siltavoudintielle johtavaa autokaistaa kuin kevyen liikenteen väylää. Liekö puutteita liikenteen ohjauksessa vai kyse haluttomuudesta kiertää ympyrän toiselta puolelta. Ratin takana saa olla kyllä varuillaan. Siltavoudintiellä on jo nähtävissä, millaiseksi katu muotoutuu, kun kevyen liikenteen väyliä ja kadun ylityksiä on muotoiltu uudelleen.

Huomenna 29.8. on esillä Jokiniementien katusuunnitelma ja siihen liittyvä tiedotustilaisuus pidetään kirjastolla alkaen klo 17. Jos et ehdi paikalle, suunnitelmat löytyvät myös kaupungin sivuilta kohdasta Katu- ja puistosuunnitelmat aina 3.9.2019 asti.

Kuten ehkä muistat, teimme OmaStadi-suunnitelmaehdotuksen koskien Seurahuoneen edustan puiston kunnostamista. Kaupunki tulee lähettämään elokuussa asukkaille katalogin, jossa kaikki mukaan valitut suunnitelmat esitellään sekä kerrotaan tarkemmin tulevasta lokakuisesta äänestyksestä. Muista tukea oman alueesi ehdotusta ja äänestä!

Ja näin lopuksi kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana eri tavoin toteuttamassa Ogelin Kyläjuhlaa viime toukokuussa. Ja kiitos teille kaikille vieraille – tunnuitte viihtyvän hyvin, vaikka keli hieman kolea olikin. Nämä juhlat järjestetään taas ensi vuonna!

Mukavaa syksyn alkua!

Marja Markko

Oulunkylä-Seura pj

Share