Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Blogi: Tammen juurelta

Joko äänestit OmaStadin suosikkiasi?  Itse tutkin kaikkia pohjoisen ehdokkaita ja löysin niin monta hyvää ehdotusta, että valinta olisi ollut tosi vaikea ellen olisi jo alusta alkaen päätynyt Oulunkylä-Seuran tekemän suunnitelmaan Maexmontanin puiston kunnostuksesta.  Niin moni suunnitelma pohjautuu toiveeseen yhteisöllisyyden lisäämisestä ottaen huomioon eri ikäiset ja taustaiset asukkaat.  Ja muraalit – nuo upeat ja taiten tehdyt kuvat eri puolella kaupunkia sopisivat oivasti alueellemme.  Aiheista ei olisi pulaa, kun tutkii hiemankin rikasta historiaamme.  Ja karavaanipolkupyörä!  Olinkin aina tuuminut mikä tuon nerokkaan kulkuvälineen nimi on.

Kulkemisesta puheen ollen, se on ollut paikoin melkoisen haastavaa etenkin Raide-Jokerin rakennusalueen varrella asuville tai siellä muuten liikkuville.  Itse olen seurannut läheltä millaiseksi Siltavoudintie muotoutuu.  No – se kapenee, liittymät tielle on nostettu leveille korotetuille suojateille ja risteyksiin on kivetty pikkuisia kurveja.  Työ on vielä kesken ja ensimmäiset lumet kokematta, joten toimivuus testataan tulevien kuukausien aikana. 

Kirjoitan tätä lokakuun alun myöhäisenä iltana tultuani aiemmin Maunulasta Kustaankartanon ohi.  Vaikka tiesin, että puita tulee kaatumaan Raide-Jokerin tieltä, kaadetut puut Tuusulantien sillalta aina tiilikirkon risteykseen asti hätkähdyttivät.   Oli todella outoa nähdä monitoimikone ja metsureita jalkakäytävän vieressä.  Väylä ei enää koskaan tule olemaan puiden rajaama vaan muuttuu aivan toisenlaiseksi.  Viihtyisämmäksi?  Sen tiedämme varmaankin kymmenen vuoden kuluttua.

Ennen sitä voisimme tavata Teinintien kirkolla 25.11. asukasillassa ja jututtaa kaupungin edustajia.  Näkemisiin!

Marja Markko

Oulunkylä-Seura pj.

Share