Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnian joukkueessa kokemusta ja nuoruuden intoa

Botnia - Narukerä bandy

Botnia-Narukerä ottelun vauhtia 2.2.2019 Tampereella. Kuva: Pekka Huovila.

Oulunkylän oma jääpallojoukkue Botnia pelaa tulevalla kaudella (2019-2020) Suomen mestaruussarjassa viime kautta kokeneemmalla joukkueella. Botnian menestystä tukee kotikylämme kannustus, tule Sinäkin kannustamaan kotijoukkuetta ja nauttimaan vauhdikkaasta jääpallopelistä Oulunkylän tekojääradalle.

Botnian edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Vesa Peräjärvi kertoo, että Botnian 2019-2020 edustusjoukkue alkaa olemaan valmis, muutaman pelaajan kanssa käydään vielä neuvotteluja. Joukkue on tällä kaudella hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa.

Suurimman kokemuslisän Botnia sai tälle kaudelle valmentajasta.  

Artur Fedorov on todellinen jääpallopersoona. Fedorov on pelannut pääsarjatason jääpalloa Venäjällä ja Suomessa neljällä eri vuosikymmenellä. Ura alkoi kotikaupungissa Uljanovskissa, josta hän siirtyi 17 vuotiaana Moskovan Dynamoon. Suomen kentille hän saapui 1994, aktiivepalaajaura päättyi 2010 Botnian riveissä. Viime vuonna Fedorov nosti Viron jääpallomaajoukkueen täksi kaudeksi korkeimpaan A-sarjaan.

Joukkue on viime vuotista vahvempi. Vanha runko jatkaa käytännössä kokonaisuudessaan ja nälkäiset juniorit nousevat haastamaan heitä peliajasta.

Botnian tulevat runkopelaajat opiskelevat Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukiossa jääpallolinjalla. Phykissä jääpallon valmennuksesta vastaa Botnian pelaava apuvalmentaja Tero Määttälä.

Botniassa muistellaan vielä mestaruusvuotta. Tästä joukkueesta on vielä mukana Tero Määttälä, Iiro Karppinen, Tomi Herranen, Juri Scherck, Tomi Pallassalo, Niklas Johansson, Matti Islander ja paluumuuttaja Josua Eronen, hän palasi kasvattajaseuransa riveihin kahden HIFK vuoden jälkeen.

Sarjapelit alkavat marraskuussa, mutta kauteen valmistautuminen on nyt kuumimmillaan. Jääpalloilu on huippu-urheilua, jossa kesätaukoja ei tunneta, vaan silloin rakennetaan peruskuntoa. Tavoitteet ovat korkealla, joten harjoittelu on sen mukaista. Joukkue harjoittelee punttisalilla, pururadalla tai hallissa lähes joka päivä, sanoo Tero Määttälä.

Edustusjoukkueen sarjaan valmistautumiseen sisältyy kaksi Ruotsin harjoitusleiriä ja Suomen Cup, joka järjestetään tänä vuonna Varkaudessa. Ruotsin leirit kohdistuvat Edsbyniin ja Uppsalaan, joissa jääpallohallit mahdollistavat tehokkaan harjoittelun.

-Ison jään harjoittelu on välttämättömyys ennen kauden alkua, valitettavasti Suomessa ei ole jääpallohallia, joten joudumme matkustamaan Ruotsiin tätä varten, sanoo joukkueenjohtaja Peräjärvi. Helsinkiin Malmille on suunniteltu jääpallohallia jo monta vuotta, rakentamista ei ole päästy vielä aloittamaan, koska kaupunki vaatii jatkuvasti lisäselvityksiä jatkaa Peräjärvi.

Valmentaja Fedorov kiteyttää joukkueen ensitalven menestyksen seuraavasti:

-Botnia on hyvä seura ja meillä on hyviä poikia, jotka kaikki ymmärtävät, että kovalla työllä on mahdollisuus päästä huipulle. On ollut hienoa huomata, että myös kaikki seuran johtajat ovat vahvasti ja määrätietoisesti sitoutuneet kehittämään Botnian pääsarjajoukkuetta tulevaan menestykseen.

Huhtikuusta aloitimme harjoittelemaan 3-4 kertaa viikossa. Olemme treenanneet monipuolisesti ottaen huomioon niin voiman, tasapainon kuin liikkuvuudenkin. Heinäkuussa pojilla oli omatoimista harjoittelua. Elokuussa aloitimme 5 kertaa viikossa toteutetun harjoittelun, joka sisälsi enemmin ylämäkijuoksuja, intervalleja, hyppyharjoituksia ja rapputreenejä. Kerran viikossa ollaan treenattu jäällä.

Nyt on tarkoitus harjoitella pari viikkoa kovempaa ja sen jälkeen lähteä Ruotsiin. Edsbyssä harjoitellaan isolla jäällä ja pelataan pari ottelua. Meillä on nuoria joukkueessa ja mielestäni se on hyvä, että nuoret pääsevät mukaan ja taistelevat runkopelaajien kanssa pelipaikoista.

Henkilökohtaisesti haluan opettaa poikia pelaamaan viihdyttävää jääpalloa niin, että jokainen meidän pelaaja nauttii pelaamisesta. Tärkeintä on, että kaikki joukkueen pelaajat ymmärtävät, että meillä on joukkue ja jokaisen joukkueen jäsenen tulee tehdä valtavasti työtä joukkueen menestyksen eteen.

Teksti: Sari Pesonen

Share