Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

OmaStadi 2019 äänestys 1.-31.10.2019

OmaStadi äänestys

OmaStadi äänestys 31.10. asti! Kuva: Kimmo Brandt.

Olet saanut kotiin Helsinki-lehden ja sen mukana luettelon OmaStadi-äänestykseen valituista suunnitelmista.  Koko kaupungin alueella suunnitelmia on lähes 300 ja niistä meidän pohjoiselle alueella kohdistuvia 17 kpl.  Rahaa on käytettävissä 241 860,- ja sillä kaupunki on lupautunut toteuttamaan eniten tällä alueella ääniä saaneet ehdotukset. 

Valta on siis meillä, joten käy äänestämässä ellet ole sitä jo tehnyt! 

Lopussa on vielä äänestyspaikat, jos et halua äänestää netissä.  Muista ottaa henkilökortti mukaasi!

Tässä muutama esimerkki pohjoisen alueen ehdotuksista:

Ulkoliikuntapaikka kaikenikäisille Itsenäisyydenpuistoon, Oulunkylään. Kaikenikäisille sopiva liikunta- ja oleskelupaikka Itsenäisyydenpuistoon. Nyt lähinnä läpikulkupaikkana oleva puistoalue elävöitetään ulkoilusta ja liikunnasta pitävien kaupunkilaisten käytt­öön. Puistoon tehdään ulkoliikuntapaikka monipuoliseen lihaskunnon ylläpitoon sekä piknik-pöytäryhmiä oleskeluun ja eväiden syöntiin.

Karavaanipolkupyörät päiväkoteihin.  Vuokrataan 20 sähköavusteista karavaanipolkupyörää alueen päiväkoteihin. Pyörillä päiväkotiryhmät voivat liikkua helposti ja ekologisesti omassa lähiympäristössään. Karavaanipyörän kyytiin mahtuu jopa 8 lasta kerrallaan. Alueen kevyenliikenteenväylät ja ulkoilureitit tarjoavat hyvät mahdollisuudet retkeillä pyörällä. Karavaanipyörät tuovat positiivista näkyvyytt­ä sekä varhaiskasvatukselle ett­ä liikkumiselle.

Maexmontanin puistosta Pohjois-Helsingin tapahtumapaikka. Oulunkylän Seurahuoneen edessä oleva Maexmontanin puisto kunnostetaan toimivaksi ja viihtyisäksi puistoksi. Puistolle tehdään kasvojenkohotus kunnostamalla esiintymislavaa ja sen ympäristöä. Lavan ympärillä oleva lampi kunnostetaan ja istutukset päivitetään korostamaan puiston henkeä. Penkkejä kunnostetaan ja niitä lisätään. Seurahuone­tta ja puistoa korostetaan kohdevalaistuksella ja Seurahuoneen ja Larin Kyöstin tien välistä alue­tta siistitään. (Tämä on Oulunkylä-Seuran tekemä suunnitelma.)

Avoin ateljee kuvataideharrastajille. Tarjotaan alueen kuvataiteen harrastajille paikka, johon voi tulla tekemään kuvataidett­a ja verkostoitumaan muiden harrastajien kanssa. Avoimessa ateljeessa on mm. pöytiä ja maalaustelineitä sekä riitt­ävästi tilaa ja valoa työskentelyä varten. Tiett­yinä aikoina tilassa on ohjaaja, jolta voi esimerkiksi pyytää palaute­tta omasta työskentelystä.

Kesätöitä ja apua kesäaskareisiin. Toteutetaan hanke, joka yhdistää alueen kesätöitä tarvitsevat nuoret ja arjen askareissa apua kaipaavat asukkaat, erityisesti ikäihmiset. Koordinaatt­ori saatt­aa ihmisiä yhteen ja au­ttaa työntekijän palkkaamiseen lii­ttyvissä asioissa. Nuoret voivat toimia esimerkiksi seniorin jutt­ukaverina, apuohjaajana kesäleirillä tai tehdä pihatöitä. 1,5 vuott­a kestävä hanke mahdollistaa nuorille työkokemuksen ja lisää eri-ikäisten kohtaamisia. Tavoi­tteena on synnytt­ää myös pidempiaikaista yhteistyötä.

Treffipaikka ikäihmisille.  Tarjotaan ikäihmisille mahdollisuus yhdessäoloon. Palkataan projektityöntekijä ja vuokrataan tila, jossa järjestetään ikäihmisille toimintaa osallistujien toiveita kuunnellen. Rahaa varataan myös liikuntaesteisten kuljetusapuun. Tavoitt­eena on luoda toimintamalli, joka ennaltaehkäisee yksinäisyytt­ä ja edistää eri ikäryhmien kohtaamista. Vapaaehtoistoimijoita innostetaan mukaan toiminnan suunni­eluun ja toteutukseen.

Pohjoisen suurpiirin äänestyspisteet ja -tapahtumat, joissa voi äänestää ilman verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta:

– Maunulan Mediapaja (ma-pe klo 9-16) ja Oulunkylän Seurahuone (ma-to klo 9-15.30, pe klo 9-15)

– Maunula-talon aula, 10.10.-31.10. torstaisin klo 15-18

– Lisäksi henkilökortilla voi äänestää Keskustakirjasto Oodissa, Helsinki-infon palvelupisteellä ma-to klo 9-18 ja pe 10-18

Teksti: Marja Markko

Kuva: Helsingin kaupunki

Share