Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

Alkaa olla kaamosaika. Suulista ei juurikaan nää, on pimeetä ja mestat ovat snögestä tai vodasta märkinä. Mä kumminkin funtsaan, että tää ei kestä kuin 60 päivää ja sitten taas alkaa suulis skriinaa samaan aikaan kun mä lyftaan itteni veks bunkasta aamuisin.

Kun baanalla alkaa olla frysis, niin on aika duunaa pitkät kalsarit jalkaan. Mäkin menin tsöbaan yhdestä budjusta uudet kalsarit. Ihan nätti friidu kysy, että mikä koko.  Mä selitin, että XL. Paketti kainaloon ja kassan kautta veks. Kaikki oli ok himaan asti, mutta siellä hiffasin, että niissä byysissä ei ollu sepalusta. Kyllä strittaus ilman sitäkin onnaa, mutta helpompaa se on sepaluksen kautta. Jäin funtsaan, että onks tääkin sitä sukupuolten tasa-arvoa. Samat byysat kaikille. Joku raja tarttis olla. Ei puutu ku, että kalsareihinkin pannaan parasta ennen päivä.

Mullakin on jokunen noita skloddin skloddeja. Ne skulaa korista tai futista tai pingistä tai tanssivat tai skulaavat jotain selloo, skittaa, torvee. Joulun aikaan kuuluu, että ne dilkkaa keksejä, sukkia, kalentereita, pipoja ja ties mitä sen harrastuksen rahoittamiseksi. Ja tietty vaari, tsöbaa kaikkea. Mielellään onkin duunaamassa oman kortensa noiden harrastusten kekoon. Kekoon, josta monesti saa taitoja, eväitä ja kaiffareita loppuelämäkseen.

On pakko palata baanojen byggaamiseen täällä Ogelissa. Kaasuröörin vekslaus uuteen mestaan on avannu karmeen skraadin Sohlbergin puistoon ja tsuppauspolulle skuijaan kohti Maunulaa. Sporaradan byggaus on sulkenu Nortäljentien pariksi vuodeksi. Skuijaa on kaadettu veks Käskynhaltijantien vierestä. Siltavoudintie ja Mäkitorpantie on kavennettu fillaribaanoja varten. Tuskin Ogelissa on näin viltsisti myllätty siitä, kun vanha snadeihin puutaloihin perustuva kylä liitettiin stadiin ja väännettiin monikerroksisia stenuhausseja sisältäväksi kaupunginosaksi.

Tää liittyy stadin kehittämiseen. Saadaan poikittaisliikennettä, joka jelppaa jengin liikkumista. Tämä taas mahdollistaa asutuksen tiivistämisen. Ogelin ja Maunulan alueelle on tulossa uutta jengii useampi tuhat, kun projekti on finis.

Meikkämannee nää tämmöset jutut joskus funtsauttaa. Onks pakko just mun reviirillä alkaa kaivaa skruippia joka mestaan ja byggaan uusia hauseja sinne sun tänne. Oisivat vetäneet sen sporaradankin pitkin Kehä 1:n keskikaistaa.

Mutta ei itku auta. Mennään nyt näillä eväillä ja rakennellaan Ogelista yhdessä edelleen fiksua ja mukavaa mestaa elää.

Hyvää ja hauskaa Joulun alusaikaa ja varsinaista Joulua.

Teksti: Raimo Anttila

Share