Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Botniassa aktiivinen juniori- ja naisjoukkue

Botnian naisjengi

Botnian naisjengi ensimmäisissä harjoituksissaan viime talvena. Kuva: Timo Haikonen.

Tänä päivänä Botnia ei elä vain edustuksesta, vaan se myös hengittää vahvasti junioritoiminnasta. Botnia on Suomen suurin juniori-jääpalloseura ja sillä on eniten junioreiden mestaruuksia kautta aikojen.

Botnia on satsannut viime vuosina voimakkaasti hyvään juniorityöhön, tällä hetkellä Suomen A-maajoukkueen avauskokoonpanossa on 4 Botnian kasvattia. Omalla juniorityöllä on tarkoitus nousta uudestaan mitalikantaan. Botnian edellinen mestaruus on vuodelta 2016. 

Viime vuonna Botnian kaikki juniorijoukkueet olivat ikäluokkiensa kärkijoukkueita. Botniassa uskotaan monilajisuuteen ja toiminta suunnitellaan siten, että pelaajat ehtivät harrastamaan useita lajeja varsinkin nuorena. Toinen tavoite on pitää lajin kustannukset kohtuullisella tasolla, jotta kaikki pystyvät lajia harrastamaan. Jääpallon voi aloittaa Botniassa jo 6-vuotiaana jääpallokoulussa. Kokeilemaan lajia voi tulla minkä ikäisenä vaan. Lisätietoa botniabandy.fi –sivustolta. Botnialla on useita joukkueita 9-21 -vuotiaiden SM-sarjoissa, joista löytyy ihan jokaiselle oman tasoinen joukkue. Kaikissa seuran juniorijoukkueiden ikäluokissa on erittäin varteenotettavia mitalijoukkueita SM-mittelöissä tänäkin vuonna.

Botnian naisjoukkue

Viime talvena virisi Botniassa ajatus perustaa matalan kynnyksen naisjääpallojoukkue. Tuumasta toimeen ja tänä päivänä voidaan sanoa, että ajatus on tuottanut hedelmää. Tällä kaudella Botnialla tulee olemaan oma naisjääpallojoukkue. Idea lähti Botnian Leidien aloitteesta lasten pelejä seuratessa – ”mitä jos mekin menisimme jäälle, sillä jääpallo on mukavan monipuolinen ulkoilu- ja kuntoilulaji”, viestitti Lauriina Peräjärvi.

Valmennuksesta on ottanut vastuun Riina Karppinen, jolla vahva tausta naisjääpallosta ja ringetestä. Mukana valmennuksessa ovat myös Timo Haikonen ja Tuukka Järvinen. Joukkueessa on tällä hetkellä mukana eri-ikäisiä ja eri tasoisia pelaajia.

-Nyt uuden kauden kynnyksellä on tärkeää, että saamme lisättyä naisjääpalloilijoiden määrää Botniassa, jotta pystymme rakentamaan eri tasoryhmiä, sillä uudet kaikenikäiset ja -tasoiset palaajat ovat lämpimästi tervetulleita kokeilemaan jääpalloa nyt tulevalla kaudella, kertoo Timo Haikonen.

Jääpallon aloittamisen kynnys on matala, Botniassa jääpalloa pääsee pelaamaan, jos on luistimet ja kypärä, mailan saa lainaan. Harjoitukset pidetään Oulunkylän tekojäällä. Harjoituksissa treenataan perusasioita: luistelua, mailan käsittelyä, pallon kuljetusta ja perehdytään myös jääpallon sääntöihin. Myös pikkupelit kuuluvat harjoituksiin.

-Tänä vuonna toivomme, että saamme lisättyä harrastajamäärää niin, että voimme jakaa joukkueen kahteen tasoryhmään, jotta mielekkyys lajin harrastamiseen säilyy niin harrastajilla, kuin kilpatasoisilla pelaajilla, kertoo Haikonen.

Botnia piparit
Botnia-piparit. Kuva: Sari Pesonen.

B-kuppi

Viime kaudella Botnian Leidit ottivat hellään huomaansa Oulunkylän tekojääradan kahvilan. Kahvila koki muutoksia niin ulkonäöllisesti kuin myös tuotevalikoiman suhteen, toki Ogelin legendaarinen Hartsportkone pyörii kupissa edelleen ja munkkejakin saa entiseen malliin. Vastaanotto kahvilalle on ollut todella hyvä ja Botnian Leidit jatkavat kahvion pyörittämistä myös tällä kaudella. B-kuppi nimenä on osoittautunut hauskaksi ja mieleen jääväksi, tarjoilut ovat herkulliset ja ennen kaikkea palvelu niin priimaa, että kävijät haluavat tulla kahvilaan myös uudestaan. Lämpimästi tervetuloa herkuttelemaan niin punttisalireissun yhteydessä, iltalenkillä, yleisöluistelussa kuin Botnian peleissä. Kahvilan tuotto ohjataan Botnian junioritoiminnan hyväksi. 

Teksti: Sari Pesonen

Share