Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Maunula-talossa tapahtuu

Maunula-talo

Maunula-talosta on muodostunut kaupunginosan yhteen kokoava tapahtumakeskus. Kuvat: Jari Halenius.

Joulukuussa 2016 ovensa avannut Maunula-talo tarjoaa monenlaisia syitä tulla käymään ja nauttimaan talon tunnelmasta.

Jokainen voi toteuttaa itseään sekä kokeilla ja oppia uusia asioita. Maunula-talossa tuetaan asukkaiden toiveita viihtyisästä kohtaamispaikasta ja sieltä löytyy myös tiloja monenlaiseen aktiviteettiin. Talon omat toimintamallit edistävät alueen yhteisöllisyyttä, kotoutumista ja kansalaisaktiivisuutta.

Ensimmäisessä kerroksessa on kirjasto, jossa voi viettää aikaa metsähenkisessä satutilassa tai järjestää akvaariossa vaikkapa yhteisen leffaillan. Toisessa kerroksessa sijaitsee Månsas Deli -kahvila sekä nuorisotalo, jossa on tilaa nuorten omalle toiminnalle. Metsäpurosalissa järjestetään talon isoimmat yleisötapahtumat.

Kolmannessa kerroksessa on työväenopiston tilat sekä kokous- ja opetustiloja kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön.

Talon neljäs toimija ovat itse asukkaat, joiden kanssa yhteistyössä ideoidaan talon tapahtumia. Paikalla järjestetään vuosittain avoin foorumi, johon jokainen voi osallistua. Voit myös hakea jäseneksi neuvottelukuntaan ja olla sitä kautta mukana vaikuttamassa talon toimintaan. Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta: ”Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus”.

Konserttitoimintaa

Pirkkolan omakotiyhdistys on järjestänyt yhdessä Maunula-talon kanssa Metsäpurosalissa useita konsertteja. Mm. Pave & Vihtori Maijanen, Jonna Tervomaa, sekä näyttelijä/laulaja Timo Tuominen ovat esiintyneet salissa vuoden 2019 aikana. Seuraavana vuorossa on jo 35 vuotta suomalaisen kevyen musiikin konkarikaartiin kuulunut Edu Kettunen, joka julkaisi hiljattain uuden Kaiho aavikolla -albuminsa. Levyn tiimoilta mm. 1980-luvun Lentäjän poika -jättihitistä ja Broadcast-yhtyeestä tunnettu Kettunen lähtee kiertämään Suomea esiintyen myös Metsäpurosalissa 5. joulukuuta.

Levynjulkaisukiertueella Kettusen kanssa musisoi kitaristi-laulaja Mika Kuokkanen, ja video/kuvaprojisoinnit hoitaa Mira Vähänikkilä.

Taitavana sanankäyttäjänä tunnettu Kettunen on uudella levyllään käsitellyt suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti liittyviä teemoja. Kauniiden ja kaihoisina soivien kappaleiden tekstit liikkuvat yksinäisyyden, itsepäisyyden, itsenäisyyden ja itsekkyyden ympärillä. Teemojen, jotka Kettusen itsensä mukaan linkittyvät vahvasti toisiinsa.

Edu Kettunen sai vuonna 2006 Juha Vainio -rahaston tunnustuspalkinnon, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sanoittajalle. Kettunen on myös julkaissut kirjat Meri-Paavo ja Mehikäärme (2006) sekä Pienen kipparin käsikirja (2012). Kettusen edellinen albumi Autioilla rannoilla julkaistiin vuonna 2016.

Teksti ja kuvat: Jari Halenius

Share