Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Maunulan kirjasto mukana kävijäbuumissa

Maunulan kirjasto

Maunulan kirjaston uudet tilat Maunula-talossa vetävät kävijöitä puoleensa. Kuva: Maarit Hohteri.

Sekä kirjastokäynnit että lainaukset ovat lisääntyneet Helsingin kaupunginkirjastossa viime vuodesta. Kasvun veturina on keskustakirjasto Oodi, mutta kirjastojen vetovoima näkyy eri puolilla Helsinkiä.

Kirjastoissa on 2019 ollut lähes puolet enemmän käyntejä kuin viime vuonna samaan aikaan. Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteissä käytiin syyskuun loppuun mennessä yhteensä 6,8 miljoonaa kertaa. Oodi on suosituin kirjasto lähes 2,5 miljoonalla käynnillä.

Maunula ja Laajasalo nousussa

Käyntien määrä on noussut myös Laajasalon ja Maunulan kirjastoissa, jotka ovat hiljattain muuttaneet kokonaan uusiin tiloihin. Laajasalossa käyntejä on ollut 37 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, ja Maunulassa kasvua on 13 prosenttia.

-Oodin ensimmäinen toimintavuosi on tehnyt kirjastot näkyvämmiksi kuin koskaan aiemmin Helsingissä ja koko Suomessa, toteaa Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.
-On ollut hienoa huomata, että ihmiset rakastavat lähikirjastojaan, käyttävät niiden palveluja ja keskustelevat kriittisesti kirjastojen tehtävistä.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Maarit Hohteri

Share