Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Pakilat, Uutiset

Pakila-Seura: Valmiina jo vuoteen 2020

Pakila-Seura Raimo Rahkonen

Pakila-Seuran puheenjohtaja Raimo Rahkonen. Kuva: Raimo Rahkosen kotiarkisto.

Pakila-Seura valmistautuu innolla jo vuoteen 2020. Kuluva vuosi on ollut meillä jäsenhankinnan kampanjavuosi ja onnistuimme siinä vähintään tyydyttävästi. Seura on saanut liki 30 uutta jäsentä vuoden aikana, ja monet ovat halunneet tulla mukaan nimenomaan käytännön toimintaan.

Kotiseututyötä tehdään Helsingin kaupunginosissa monilla foorumeilla. Pakila-Seuran kaltaiset asukasyhdistykset ovat niistä vain yksi. Alueellamme Pakila, Paloheinä, Torpparinmäki muita toimijoita ovat esimerkiksi Leijona Clubit, Martat, Pakilan seurakunta, MLL, HPS, PV, Kiinteistönomistajat, Pakilan Veto, partiolaiset, Pakilan nuorisotalo ja monet muut.

Kun varsinkin ns. ruuhkavuosia elävissä perheissä aika on kortilla ja ihmisiä revitään moneen suuntaan, ei Pakila-Seura ehkä ole varsinainen vapaa-ajantoiminnan ykkösvaihtoehto. Tiedämme tämän ja koetamme kehittää toimintaamme tarjotaksemme matalan kynnyksen osallistumisvaihtoehtoja myös kiireisiä aktiivivuosia eläville alueemme asukkaille.   

Ensi vuonnakin olemme järjestämässä perinteistä Itä-Pakila-päivää toukokuun lopussa, Pakilan Kylätapahtumaa syyskuun alussa sekä kekrijuhlaa lokakuussa Pakin talolla. Lisäksi olemme mukana mm. Pakilan Hyvän Paimenen kirkolla järjestettävissä konserteissa ja juhlapäivätilaisuuksissa. Muitakin tapahtumia on tulossa.

Pakila-Seuran ensi vuoden yhtenä pääteemana on yhteistyön tiivistäminen alueen muiden toimijoiden kanssa. Meillä on ollut perinteisesti hyvää yhteistyötä esimerkiksi Leijonien, kiinteistönomistajien, seurakunnan, nuorisotalon, Marttojen, MLL:n ja HPS:n kanssa. Tänä vuonna haluamme tiivistää yhteistyötä entisestään ja löytää uusia kumppaneita ja uusia yhteistyömuotoja. Tiedämme, että moni muukin alueella toimiva vapaaehtoistyötä tekevä yhteisö kaipaisi lisää käsiä ja aivoja omiin hankkeisiinsa. Yhdistämällä voimiamme voimme kaikki saada enemmän aikaan.

Pakila-Seura on jo tehnyt yhteistyötä lähialueen vastaavien seurojen, kuten Maunula-Seuran, Oulunkylä-Seuran ja Pukinmäki-Seuran kanssa. Näemme tässäkin yhteistyössä vielä paljon kehittämisen varaa. Yhteistyö etenkin kaupungin suuntaan on asia, jossa voimme yhdessä toimia tehokkaammin kuin pakertamalla omissa siiloissamme.

Tehdään vuodesta 2020 tapahtumavuosi ja käydään alueellamme järjestettävissä erilaisissa tilaisuuksissa tutustumassa toisiimme ja nauttimassa yhdessäolosta. Se on yhteisöllisyyttä, joka luo viihtyvyyttä tekee elämästä hieman mukavampaa.

Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta ja hyvää alkavaa talvea ja joulun odotusta.


Teksti ja kuva: Raimo Rahkonen
Pakila-Seuran pj.

Share