Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Tammen juurelta

joulukuusi

Joulukuusi. Kuva: Marja Markko.

Tämä on nyt viimeinen viesti Tammen alta.  Tammi on kyllä mainiosti juurillaan niin kuin minäkin, mutta puheenjohtajan nuijan olen nyt luovuttanut eteenpäin.  Nämä vuodet ovat opettaneet minulle monia asioita, joihin en ilman tätä pestiä olisi voinut tutustua.  Olen iloinen siitä, että olen saanut tavata niin monia uusia ihmisiä – mm. tämän kylän asukkaita, seurojen aktiiveja ja virkamiehiä.  Itsestäkin on löytynyt pikkuisen uutta tai unohtunutta.

Alkava vuosi 2020 jatkuu Oulunkylässä Raide-Jokerin rakentamisen merkeissä ja tuonee raiteet Nortäljentielle jo ensi kesänä.  Raideliikenne alkaa kuitenkin vasta vuonna 2024, joten katu palaa normaaliin liikennekäyttöön valmistuttuaan. Siltavoudintien parannus näkyisi jotakuinkin valmistuneen, mutta Mäkitorpantien kunnostus jatkuu ilmeisesti tulevana vuonna.  Toivottavasti useat teistä pääsivät paikalle Maunula-talolle 21.11. ja Oulunkylä-Seuran asukasiltaan 25.11. Lehden ilmestymisalueella tulee tapahtumaan varsin paljon lähivuosina kuten huomasitte. 

Seuralle on tänä syksynä tullut Kaupunkiympäristön toimialalta useita osallistumis- ja arviointisuunnitelmia, joihin kaikkiin pyrimme antamaan vastineemme.  Tarkoituksemme on kohentaa tiedotusta myös näistä kaupungilta tulevista viesteistä, jotta useamman alueen asukkaan kommentit saataisiin eteenpäin.  Olette tervetulleita osallistumaan yhteydenpitoon kaupungin kanssa.  Ja toki kaikkeen muuhunkin!

Ogelin Kyläjuhlat järjestetään myös ensi vuonna – yleisön pyynnöstä.  Ajankohtaa ei ole vielä merkitty kalenteriin, mutta ennen kesälomia juhlitaan.  Te olette tervetulleita ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumaa!  Seuran FB-sivuilta tulee löytymään viestejä.

Nyt kuitenkin aloitetaan pikkuhiljaa valmistelut lähestyvää joulua varten.  Oulunkylä-Seuran joulukuusimyymälä aukeaa joulunalusviikolla Ogelin sisäpihalla ja siellä tavataan!

Lämpimin terveisin

Marja Markko

Share