Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Toimelias tornihuvila

Oulunkylän Seurahuone

Seurahuoneella voi järjestää monenlaista toimintaa. Ehdota kursseja, kerhoja tai muita aktiviteetteja osoitteeseen: oulunkylan.seurahuone@hel.fi. Kuva: Tuomas Kaila

Oulunkylän Seurahuone on alueen tunnetuimpia maamerkkejä.  Radan varressa seisovalla, komealla puuhuvilalla on pitkä ja värikäs historia.

Seuris on yli satavuotisen taipaleensa aikana ollut mm. parantavia vesikylpyjä tarjoava täyshoitola, venäläisupseerien suosima boheemiravintola, asuinrakennus sekä Pop-Jazz-konservatorion ensimmäinen toimitila.

Nykyään huvilarakennus on Helsingin kaupungin omistama, sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva kumppanuustalo. Se on arkipäivisin kaikille avoin, yhteinen oleskelutila, johon talon omien palveluiden lisäksi myös ulkopuoliset toimijat ovat tervetulleita järjestämään erilaista arkeen virkistystä tuovaa ja yhteisöllistä hyvinvointia lisäävää toimintaa. Talossa mm. musisoidaan, ommellaan, pelataan bridgeä ja lauletaan karaokea. Kahvila tarjoaa kolmen euron lounaan kahdesti viikossa, ja talon tornihuoneessa voi hiljentyä meditoinnin merkeissä aina torstaisin.

-Upea tila, toteaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämää musiikkileikkikoulua syksystä lähtien Seuriksella vetänyt Minttu Kruus.
-Kaikki kävijämme ovat rakastuneet taloon.

Seuriksella viikoittain harjoittelevan Finnairin kuoron puheenjohtaja Paavo Lundahl kiittelee salin korkeaa kattoa, joka luo kuorotoimintaan sopivan akustisen ympäristön. Kuorolaisten nuotit voi jättää taloon hiljattain hankittuihin lokerikkoihin, ja salin vieressä olevassa keittiössä on kätevä kiehauttaa taukohetkien kahvit. Kuorossa laulaminen on sosiaalinen tapahtuma, joten myös rupattelulle ja yhdessäololle on tärkeää varata oma aikansa.

-Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja talo ihanteellinen toiminnallemme, summaa latinalais-amerikkalaisen musiikin tunnettavuutta edistävän Kulkijat Ry:n Jordy Balderram.

Tilavasta huvilarakennuksesta löytyy vielä tilaa järjestöille, yhteisöille ja muille ulkopuolisille toimijoille, joilla on halua ja kykyä tuottaa alueen asukkaille maksutonta, kaikille avointa ja mieluiten säännöllistä toimintaa. Tiedustelut asian tiimoilta voi lähettää osoitteeseen oulunkylan.seurahuone@hel.fi

Teksti ja kuvat: Tuomas Kaila

Share