Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Rajaton Jazz-festivaali Hyvän Paimenen kirkossa

Inna Vysotska ja The Untouchables

Inna Vysotska ja the Untouchables. Kuva: Inna Vysotska / the Untouchables.

Huippujazzlaulaja Inna Vysotska esiintyy yhtyeensä The Untouchablesin kanssa lauantaina 1.2.2020 klo 19 Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa. Helsingin konsertissa muusikot tulkitsevat tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook –nuottikirjasta, soittavat brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä. 


Jazzlaulaja Inna Vysotska alun perin on kotoisin Donetskista Ukrainasta, josta hän muutti 18-vuotiaana Saksaan 1997. Inna opiskeli musiikkia aluksi Donetskissa musiikkiopistossa, jolloin hänen lajinaan oli oopperalaulu. Hän jatkoi opintoja Hannoverissa ja nyt tyylilajeina olivat pop- ja jazzmusiikki. Jazzia hän kuuli ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana.
– Kuuntelin Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughanin, Billie Holidayn ja Dinah Washingtonin äänitteitä. Erityisesti pidin jazzmelodioista ja laulajien äänten sävyistä ja tietysti improvisoinnista. Ymmärsin, että pidän instrumentaalisesta improvisoinnista ja tykkään itse improvisoida omalla äänellä – eli imitoida erilaisia puhallinsoittimia kuten trumpettia, saksofonia tai pasuunaa, Inna Vysotska kertoo.

Teksti: Sergei Sokolov

Illan esiintyjät: Inna Vysotska – laulu, Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Hyvän Paimenen kirkko – Palosuontie 1, Pakila, Helsinki.
Liput käsittelykuluineen 17,50 €
Suora linkki lipunmyyntiin: https://www.ticketmaster.fi/event/273337
Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 48 19, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki

Tapahtuma facebookissa

Share