Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Kirjastoon virkistymään

Hyvänolonilta

Kuva: pixabay.com / devanath

Kirjasto tarjoaa hyvinvointia ja virkistystä elämään monessa muodossa. Oulunkylän kirjastossa järjestetään noin kerran kuukaudessa Hyvän olon iltoja. Tunnin kestävässä rentouttavassa tuokiossa on vuosien varrella ollut erilaisia teemoja.

Tavoitteena on rentouttaa kehoa ja suoda mielelle hetken tauko kiireisestä ja hälyisestä arjesta. Siihen tarkoitukseen olemme käyttäneet erilaisia tekniikoita. Joskus iltaa on ollut vetämässä esimerkiksi sointukylpyohjaaja, jonka soittamien äänimaljojen, gongien ja symbaalien äänet syvärentouttavat ihanasti.

Muutamaan hyvän olon iltaan olemme saaneet ohjaajaksi jooga- ja rentoutusohjaaja Petra Toropaisen. Hänen iltansa aloitetaan yksinkertaisella, kehoa rentouttavalla liikkeellä. Sen jälkeen asetutaan filtin alle pitkäkseen ja matkataan koko kehon läpikäyvään rentoutukseen. Petra ohjaa vielä seuraavat kaksi kertaa helmi- ja maaliskuussa.

Hyvän olon illoissa käytetään hyväksi myös luonnon hyvää tekevää voimaa. Huhti- ja toukokuussa illan ohjelma koostuu siitä, että seinälle heijastetaan luontokuvia ja tilan valot himmennetään. Osallistujat saavat asettua rennosti makuualustalle tai säkkituoliin kuuntelemaan kaiuttimista luonnonääniä, musiikkia ja rentoutusäänitteitä. Kirjaston kokoelmista löytyy myös kyseisiä cd-levyjä lainattavaksi, jos haluaa järjestää itselleen rentouttavan hetken myös kotona.

Tervetuloa rentoutumaan keskiviikkoina 12.2., 11.3., 22.4. ja 6.5. klo 18-19! Mukaan voit ottaa oman makuualustan.

Teksti: Eeva Karhunen

Share