Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Pakinkylän leijonien 40 -vuotisjuhlakonsertti

Diiva svengaa

Mari Palo ja Tapiola Big Band Pakilan kirkossa. Kuva: Mari Palo / Tapiola Big Band.

Tulevan ystävänpäivän aattona, torstaina 13.2.2020, järjestetään Pakilan kirkossa Pakinkylän leijonien 40-vuotisen toiminnan juhlakonsertti. Juhlavuottaan viettävällä leijonaklubilla on saman ikäinen juhlapäivä, sillä klubin perustamisen aikoihin alkoi maassamme myös ystävänpäivän vietto.

Pakilan Hyvän Paimenen kirkko vihittiin käyttöön vuoden 2002 adventtina. Klubi oli hyvissä ajoin käynyt yhteistyöneuvotteluja uuden kirkon toimintaa suunnittelevan seurakunnan kanssa.  Tuloksena oli klubin ja seurakunnan yhteisvoimin järjestämä ystävänpäivänkonsertti. Konsertin järjestelyvastuu uskottiin Pakinkylän klubille. Siitä alkaen on konsertti järjestetty joka vuosi ystävänpäivänä. Myöhemmin mukaan on tullut alueelle perustettu leijonien naisklubi Aurora.  Pakilan musiikkiopisto on pitkään ollut mukana järjestelyissä.

Mörkö täytti kirkon useasti

Vuoden 2013 konsertti oli ainutlaatuinen. Silloin kiltti Mörkö seikkaili ystävänpäivänä Pakilan kirkossa. Mörkö-oopperan ohjasi alan ammattilainen Hannele Soljander-Halme, joka toimii Pakinkylän leijonien ladytoiminnassa. Hannele halusi Mörkö-oopperan esittäjiksi nimenomaan Paloheinän ala-asteen, koska siellä ei ole musiikkiluokkia. Näin koulun oppilaat saivat uudenlaista esiintymiskokemusta. Oopperaan rakennettiin puvut ja lavasteet itse. Niitä tekivät koulun oppilaat ja leijonaklubin jäsenet. Ooppera oli menestys. Sitä esitettiin kenraaliharjoituksen lisäksi neljä kertaa ja joka kerta kirkko oli täysi. Kaikkiaan oopperaa kävi kuuntelemassa noin 2000 lasta ja aikuista.
– Mörön jälkeisinä vuosina toiminta vakiintui niin, että tavallisesti vuorovuosin ystävänpäiväkonsertti on toteutettu kokonaan pakilalaisin voimin ja ulkopuolisin, jolloin esiintyjinä on ollut esim. Cantores Minores tai Tapiolan kuoro, kertoi useana vuonna järjestelyissä mukana ollut Seppo Leveelahti.

Juhlakonsertti

Tuleva konsertti on osa Pakinkylän leijonaklubin 40-vuotisjuhlallisuuksia, kertoo järjestelyvastaava Pentti Mattila leijonista. Ystävänpäiväkonsertissa kuullaan Mari Palon ja Tapiola Big Bandin (TBB) esityksiä. Diiva svengaa -konsertti houkuttelee sekä jazzin että oopperan ystäviä, sillä konsertin melodiat on otettu oopperasta, sointumaailma ja soolot jazzista.

Mari Palon tulkitsemien laulujen lisäksi ohjelmassa on orkesterinumeroina tuttuja ooppera-alkusoittoja, joissa rytmipoljentona on svengaavaa svingiä ja soinnuissa mehukkaita jazz-värejä. Mari Palo on laajojen opintojen lisäksi konsertoinut monen orkesterin kanssa useissa Euroopan maissa.

Vuonna 1969 perustettu TBB on konsertoinut lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla ja on tehnyt yhteistyötä nimekkäiden laulajien ja näyttelijöiden kanssa. Näitä ovat mm Mari Palo, Pepe Willberg ja Martti Suosalo. TBB on uudistanut myös kirkkomusiikkia.

Teksti: Olli Aulio

Share