Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Metsälä, Uutiset

Pasilan Postipuiston rakentaminen käynnistyi

Postipuiston rakentaminen

Kuva: Y-Säätiö, Playa Postipuisto, Metsäläntie.

Helsingin entisen maaliikennekeskuksen paikalle rakennetaan tiivis ja urbaani asuinalue. Sen pohjoisosassa on aloitettu lähes 300 vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasunnon korttelin rakentaminen.

Metsäläntien ilme tulee muuttumaan ratkaisevasti, kun Pasilan Postipuiston uudet rakennukset valmistuvat. Rakennustyöt aloitettiin tammikuussa, minkä lähistön asukkaat ovat huomanneet räjäytystöistä. Jo aiemmin alueella tehtiin valmistelevia töitä, mm. maanpinnan tason nostaminen katutasolle.

Tuleva Pohjois-Pasilan alue tulee tuomaan kantakaupunkimaisen korttelirakenteen Metsälän ja Maunulan lähituntumaan. Lisääntyvän asukasmäärän voi ennustaa parantavan alueen palveluja entisestään. Postipuistoon rakennetaan tulevina vuosina myös päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Raitiotielle alueella on alustava varaus.

Urbaania asumista

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle syntyy noin 2 000 uutta työpaikkaa.
– Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, joissa niistä on pula. Postipuiston keskeinen sijainti tukee tätä tavoitettamme, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Luonteeltaan urbaanilla alueella otetaan erityisesti huomioon energia- ja ekotehokkuus ja asumisen yhteisöllisyys. Oman leimansa luovat erilaiset asuntokorttelit ja yhtenäiset sisäpihat, puistovyöhyke sekä asuintalojen yhteistiloista muodostuva yhteinen monikäyttöinen asukastila.

Asuinkorttelien sijainti Keskuspuiston kupeessa tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja.

Kortteli toteutetaan Y-Säätiön omistaman M2-Kotien, TA-Asumisoikeus Oy:n, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Rakennusliike Evälahti Oy:n kumppanuushankkeena.

Teksti: Susan Wilander

Share