Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

Varttuneet mietteet

Hampaidenharjausapua. Kuva: Raimo Anttila

Ihan gutaa TiuTiu vuotta. Karkausvuosi ja olympiavuosi.  Venttaan taas niitä skaboja, vaikka finskit ei montaa kertaa bojoille pääse. Ekat kisat, jotka muistan, olivat vuoden 1952 kotikisat. Stadikalla tsiigattiin, kun Ilmari Taipale tsuppas 5000 metrii ja Eemil Zatopek finnas skaboja niin kuin Viren sitten myöhemmin. Sen jälkeen on kaikki kisat noteerattu ja seurattu jollain tapaa.

Kisat siis tuun kattoon ja tottakait futiksen em:t. Muuten funtsaan tämän vuoden osalta, että olis hyvä pysyy hengissä, nauttii lifestä, duunaa hyvää safkaa, pamlaa netistä mummojen ja vaarien kanssa Enterin opastuksissa Ogelin biblussa sekä tietty yrittää pitää kunto kondiksessa. Tärkeintä on diggaa tätä päivää ja sitten huomista.

Tossa yhtenä päivänä Ylen joku toimittajasälli totesi, että oli ollu kumma duunireissu stokessa. Se oli tsiigaillu ympärilleen ja hiffannu, että vain kolme kymmenestä tyypistä räpläs kännyä. Yleensä se on yhdeksän kymmenestä. Kännyn räpläystä tulis todella funtsaa. Siinä jää paljon väliin, kun vaan sitä tsiigaa.

Vielä joskus vuoden 1990 tienoilla ookasin stogella Ogelista stadiin. Sierllä oli jengiä, jotka pelas korttia tai lesas Hesaria tai pamlas naapurin kanssa tai tsiigali ikkunasta ulos. Oli semmonen fiilis, että tässä tsörataan yhdessä eteenpäin. Kännyään tsiigaavat, eivät paljon muita nää. Ne on uponnu siihen omaan kuplaansa.

Tää funtsailu ei merkkaa, etteikö kännyistä olis paljonkin hyötyä. Mutta onks sen pakko antaa hallita koko laiffii.

Tekniikan Maailma -lehdessä oli stoori, että sähköhammasharjavalmistaja Oral on kehittänyt appin kännyyn.  Sä käynnistät appin ja sähköhammasharjan. Sitten sä voit tsiigaa, onko kituset skrabattu riittävän hyvin. Kännyssä on foto sun kidasta ja hampaat sinisii tai valkosii riippuen siitä, miten hyvin ne on putsattu.

Jatkossa siis jengillä pitää olla känny megessä veskissäkin. Kohta Serla tai Lambi julkasee appin, joka tsekkaa, että ootko pyyhkiny alapään kunnolla. Tai joku Rexona sovelluksen siitä, onks pläsi tvetattu ok ja korvantaukset kanssa. Tulokset flygaa pilveen. Voit tsiigailla niitä ja dilkkaa tuloksia sosiaalisessa mediassa. Äly hoi ja järki älä jätä, funtsaan mä.

Näin talvella on kliffaa, jos pakastimessa on jemmassa vaikkapa mustikoita tai mansikoita. Niitä kandee tsögaa esiin. Panna snadisti kinuskisoosii päälle ja skruudaa. Tulee kliffasti kesä mieleen. Digataan talvesta ja ventataan kesää. Vaikei snögee oliskaan. Hiffatkaa myös, että päivä pitenee. Valoa on siis tunnelin päässä.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Share