Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Arjen ja juhlan Paratiisi

Paratiisikukka

Suurin osa Paratiisikukan leikkokukista tulee ympäri maailmaa Hollannin kautta. Ruukkukukkia saadaan sekä Hollannista että kotimaasta. Kuva: Teija Lindroos.

Huomasitko, että kukkakauppa Bella Verden nimi vaihtui? Omistajanvaihdos sujui niin sutjakasti, että kovin moni asiakas tuskin huomasikaan sitä. Yrittäjälle vauhdikas alku oli hektinen.

Tarja Immonen on toiminut yrittäjänä jo yli 20 vuotta. Matkatoimisto vaihtui 10 vuoden jälkeen juhla- ja sisutustarvikkeiden verkkokauppaan. Kun tarjoutui tilaisuus ostaa Bella Verden liiketoiminta, Immonen päätti taas ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi.
– Sisustaminen ja kukat sekä juhlatarvikkeet nivoutuvat hyvin yhdeksi palvelukokonaisuudeksi. Lähdimme liikkeelle vauhdikkaasti äitienpäiväviikolla, jolloin oli saatava vaihdettua kukkakaupalle puhelin- ja sähköliittymät, vuokrasopimukset, tavarantoimittajasopimukset, uudet työntekijät yms. samalla kun oli suunniteltava äitienpäivään tulevia ostoja. Kukkakauppojen vaihdos tapahtui saumattomasti: maanantaina toimi vielä Bella Verde, tiistaina asiakkaita palveli Paratiisikukka. Näin jälkeen päin ajateltuna ihmetyttää itseäkin, että miten tuosta ensimmäisestä viikosta oikein selvittiin kaiken järjestelyn keskellä.

Kukkakimput pitävät edelleen pintansa kaupan myydyimpinä tuotteina.
-Leikkokukkien lisäksi olemme ottaneet tuotevalikoimaan viherkasveja ja muita ruukkukasveja. Kesällä kesäkukat ovat kysyttyjä. Ruukkuja ja pieni vaihtuva valikoima sisustustuotteita on aina myymälässä, samoin erilaisia lahjatuotteita, kuten kynttilöitä, makeisia ja nalleja, Tarja Immonen kertoo.

Koko juhla kerralla kotiin

Paratiisikukassa työskentelee yksi vakituinen ja kolme osa-aikaista floristia, jotka tekevät kaikenlaisia sidontatöitä: kukkakimppuja eri tilanteisiin, pääseppeleitä, pullokoristeita, hääsidontaa, hautakimppuja ja -laitteita sekä hiuskoristeita, kukkakakkuja, pöytäasetelmia jne. asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kukkia saa myös verkkokaupasta, johon Immonen panostaa erityisesti.
-Uusi palvelumme on, että asiakas voi tilata sisustustuotteet, juhlatarvikkeet sekä lahjat ja kukat
netissä ja tilata kuljetuksen omalle kotiovelle tai esim. yritykseen tai lahjaksi toiselle. Kuljetukset toimivat pääkaupunkiseudulla. Myös nouto Siltavoudintieltä onnistuu, Tarja Immonen kertoo.

Asiakkaita on ilahduttanut erityisesti Paratiisikukan kaunis lahjapaketointi. Kaupasta löytyy myös eksoottisempia kukkia sekä herkkuja kimpun oheen. Valikoima pyritään pitämään sellaisena, ettei vastaavia tuotteita päivittäistavarakaupoista löydy.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Teija Lindroos

Share