Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Asukastalon house band

Seuriksen bändi

Seurahuoneen bändin jäsenet parvekkeella. Oikealla Ulla Immonen, vasemmassa laidassa Marko Vaara ja heidän välissään bändin soittajat Jaakko ja Make. Kuva: Tuomas Kaila.

On kevättalvinen aamupäivä, ja asukastalo Oulunkylän Seurahuoneen salissa raikaa energinen live-musiikki.

Yhtyeen solisti, Ulla Immonen, kuuluttaa lounaskonsertin viimeisen kappaleen ja toteaa omalta osaltaan tämän olevan myös hänen viimeinen keikkansa bändin riveissä.  Korkeakattoisen salin pitkissä pöydissä istuvat lounastajat antavat raikuvat aplodit. Rumpali laskee käyntiin Stevie Wonderin kappaleen Superstition.

Kaupungin omalla sivustolla Helsingissä toimivien asukastalojen missioksi määritellään yhteisöllisen hyvinvoinnin lisääminen ja yksinäisyyden vähentäminen. Eri talot profiloituvat tähän matalan kynnyksen toimintaan eri tavoin. Asukastalo Oulunkylän Seurahuoneen toiminnassa on keskeisellä sijalla aina ollut musiikki. Talon oma yhtye, Oulunkylän Seurahuone Band, esiintyy maksutta paitsi Helsingin kaupungin omissa, myös erilaisten yhteisöllistä hyvinvointia edistävien järjestöjen tilaisuuksissa.

Heinäkuussa 2019 pestinsä Seurahuoneen yhtyeessä aloittanut Immonen muistelee lämmöllä etenkin yhtyeen keikkoja eri puolilla Helsinkiä toimivissa palvelukeskuksissa.

-Tuntui palkitsevalta tuoda virkistystä musiikin muodossa varttuneille kuulijoille. Tällaiselle palvelulle on selvästi tilausta.

“Seurista” Immonen kuvailee helpoksi lähestyttäväksi, vaikkakin vähän syrjäiseksi paikaksi, jossa on rento ja mukava työilmapiiri. 

-Kesti jonkun aikaa löytää asukastalon kontekstiin sopiva ohjelmisto ja oma tapa olla ja esiintyä, Immonen toteaa.
-Itselleni musiikkigenrellä ei ole väliä, kunhan laulaja kolahtaa. Koen, että laulu on sielun kieli.

Oulunkylän Seurahuone Bandin miehitys vaihtuu jatkuvasti. Talon treenikämpässä työstetään jo kovalla kiireellä uutta ohjelmistoa hiljattain rekrytoidulle, uudelle solistille. Musiikkialan koulutuksen saanut Marko Vaara ei ollut aikaisemmin kuullut asukastalotoiminnasta, eikä siihen liittyvistä palveluista. Ilmoitus avoimesta paikasta osui silmään sattumalta. Tornihuvila on kuitenkin yhtyeen uudelle solistille jo entuudestaan hyvinkin tuttu paikka, sillä samoissa tiloissa toimi hiljattain edesmenneen Klaus Järvisen perustama Pop & Jazz Konservatorio.

-Täällä sitä aikoinaan tuli opiskeltua, Vaara naurahtaa. 
-Ja nyt, kuin kohtalon oikusta, olen taas musiikkihommissa kiinni.

Teksti ja kuvat: Tuomas Kaila

Share