Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Juha Sippu, vahva elävän musiikin taustavaikuttaja

Juha Sippu

Juha Sippu. Kuva: Juha Sipun kotialbumista.

Palava halu musiikkiin pitää Sippua tiukassa otteessa, vaikkakin viralliset työvuodet Oulunkylän yhteiskoulun musiikinopettaja tulivat täyteen viime vuonna. Musiikin opettaminen jatkuu silti freelancerina Ogelin Yhteiskoulussa, kuten hänen oppilaistaan koostuvan, kuubalaista musiikkia soittavan latinobändi Fiestetica-yhtyeen johtaminenkin. Yhtye on perustettu jo 1980.  Kaikenlainen latinalainen musiikki on Sipun sydäntä lähellä. Sen monimuotoiset sävelkulut kiehtovat ja tempaavat niin soittajan, kuin kuulijankin mukaansa.

Musiikista ei pääse eläkkeelle, kuten ei muistakaan taiteen muodoista tuumaa Sippu. (tämän voisi nostaa lainauksena?)

Sipun musiikinopetuksesta ovat saaneet nauttia oman arvion mukaan jo 18 000 oppilasta kahdessa sukupolvessa. Sippu harmittelee, ettei muista aivan kaikkien oppilaidensa nimiä. Muistaa kuitenkin lämmöllä heitä kaikkia.

Pyytäessäni Sippua nimeämään edes joitain oppilaitaan, niin heti päällimmäisenä hänelle tuli mieleen kaikille tuttu Ville Valo ja HIM-bändi, jonka kolme jäsentä on saanut hänen opetustaan. Menestyvä pianisti Iiro Rantala, sekä Janne Murto (nykyisen Pop Jazz konservatorion rehtori) nousivat myös mieleen. Helsingin Pop Jazz konservatorio on tullut myös Sipulle tutuksi, hänen toimiessaan siellä pianonsoiton opettajana vuosina 1983 – 1990 kouluttaen musiikinopettajia. Juha Sippu on myös tehnyt sovituksia musiikin oppikirjoihin.

Kolmen viimeisen vuoden aikana Juha Sippu on toiminut Ogeli Music Club -orkesterin kosketinsoittajana ja kapellimestarina tehden ”arrit”, eli nuotintanut yli 50 artistivieraan ohjelmiston. Ogeli Music Club on vieraillut myös muissa kaupunginosissa vieden laadukasta elävän musiikin mallia ns. Ogelin henkeä eteenpäin.

Sippu sai Vuoden Oulunkyläläinen -tunnustuksen vuonna 2013. Tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi toiminut kaupunginosan eteen. Eräs näistä merkittävistä töistä on ollut Juha Sipun luotsaamien Oulunkylän Yhteiskoulun musiikkiluokkien konserttimatkat ulkomaille, joita on kertynyt vuosien saatossa 37 kpl.

Juha Sippu nousee jälleen esiintymislavalle Ogeli Music Club -orkesterin kanssa O’Gelis Barin klubilla perjantaisin 03.04, 01.05 ja 12.06 noin klo 21:00. Näihin kerran kuussa, kuukauden ensimmäisenä perjantaina, tapahtuviin klubi-iltoihin on vapaa pääsy.

Teksti: Veli-Matti Kunnari

Share