Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Vuoden 2019 taidekasvatusteko -palkinto OYK:lle

OYK Taidekasvatustekopalkinto

OYK:n katutaideprojektin työryhmä juhlistamassa Myötätuulta kuvataiteesta! -kunniakirjaa. Kuva: Petteri Rinne.

Vuoden 2019 Myötätuulta kuvataiteesta! -kunniakirja myönnettiin Oulunkylän yhteiskoulun katutaideprojektille, jossa alueen sähkökaappeihin maalattiin Suomen luonnon uhanalaisia eläinlajeja.

Projektia veti koulun kuvataideopettaja Arja Holma ja maalauksia toteuttivat lukion ensimmäisen ja toisen luokan opiskelijat. Idea sähkökaappien maalaamiseen lähti vuotta aiemmin lähiseudun asukkaan kerrottua Arja Holmalle, että sähkökaappeihin on ilmestynyt hakaristejä. Arja Holma halusi tuoda koulun lähiympäristöön positiivisia viestejä ja päätyi uhanalaisiin eläinlajeihin luettuaan Suomen lajien Punaista listaa Ylen verkkosivuilta.

Opiskelijat saivat paljon positiivista huomiota lähialueen asukkailta maalatessaan sähkökaappeja. Kohtaamisia oli niin tietyömaan työmiesten kuin pienten koululaisten ja päiväkotilasten kanssa. Kaupan lähistöllä maalanneet saivat ohikulkijoilta suklaata ja karkkipusseja.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Helen sähköverkko Oy:n kanssa, joka tuki projektia myös taloudellisesti. Jokaisesta sähkökaapista löytyy QR-koodi, jonka kautta pääsee Ylen sivuille lukemaan lisätietoja kyseisestä eläinlajista.

Aiemmin vuoden taidekasvatustekoina on palkittu esimerkiksi Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVI:n Elokuvapolku-verkkopalvelu ja Espoon kuvataidekoulun koordinoima pelisuunnittelun opetusprojekti.

Teksti: Susan Wilander

Share