Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Paloheinä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Golfaajat osaavat etäisyydet

Paloheinä Golf

Paloheinän rangella noudatetaan turvavälejä, vain joka toinen lyöntipaikka on auki. Kuva: Jouko Heikura

Koronavirus ei ole sulkenut Suomen vilkkainta golfkeskusta, mutta se asetti useita rajoituksia pelaamiselle Paloheinässä.

-Golfarit ovat kiitollisia voidessaan jatkaa pelaamista rajoituksista huolimatta, Paloheinä Golfin head pro ja yrittäjä Hanna Teerijoki sanoo.

Paloheinä Golf toimii Helsingin kaupungin vuokramaalla ja on kävijämääriltään Suomen vilkkain golfkeskus, jossa käy päivittäin reilut tuhat ihmistä. Se on kaikille avoin jokamieskenttä, jossa voi kuka tahansa pelata golfia kertamaksua vastaan. Kenttä on yhdeksänreikäinen, rangella on 80 harjoituslyöntipaikkaa ja rangen kupeessa on keinonurmella katettu pikku kenttä Evergreen (par 3).

-Golfkierroksen lähdöissä on normaalisti neljä pelaajaa, mutta olemme epidemian vuoksi rajoittaneet lähdöt kahteen pelaajaan, Teerijoki sanoo.
-Pelaajien on näin helpompi pitää turvallinen välimatka toisiinsa koko kierroksen ajan. He eivät koske lipputankoihin eivätkä kättele, klubitalo ja caddiemasterin tiski ovat kiinni, pelialueelle tullaan suoraan parkkipaikalta.

Rangella vain joka toinen lyöntipaikka on auki, minkä ansiosta lyöjien etäisyys toisiinsa on noin kuusi metriä. Range- ja pelivaraukset tehdään ja maksetaan netissä. Kenttäyhtiö noudattaa kaikkia terveysviranomaisten määräyksiä ja Suomen Golfliiton suosituksia.

-Emme pitäneet kahvilaamme auki edes kauden alussa, vaikka se olisi ollut sallittua, Teerijoki sanoo.
-Emme ole myöskään myyneet ruokaa ja juomia ulos, vaikka kysyntää olisi ollut.

Teerijoki on Paloheinä Golfin pääopettajana vastannut jo yli 20 000 golfarin koulutuksesta Suomen kentille. Golfin ajokorttiin eli green cardiin tähtäävät kurssit ovat tänä keväänä olleet jäissä, mutta niitä ollaan kovan kysynnän vuoksi aloittelemassa pienimuotoisesti.

-Kursseilla on normaalisti reilut kymmenen oppilasta, nyt otamme yhteen ryhmään vain neljä, Teerijoki sanoo. Kurssi järjestetään kahtena päivänä ja kokonaan ulkona, turvavälejä noudatetaan tarkasti ja kurssilaiset hoitavat teoriaosuuden itsenäisesti kotona.

Paloheinä Golf työllistää golfkauden aikana 15 ihmistä, tällä hetkellä palkkalistoilla on vain viisi.
-Tämä on ollut meille myös taloudellisesti raskasta aikaa, mutta meidän on marssittava eteenpäin terveys ja turvallisuus edellä.

Teksti ja kuvat: Jouko Heikura

Share