Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Take away Prandiasta

Prandia take away

Prandia take away. Kuva: Marja Markko

Osoite: Mikkolantie 1 A, Helsinki Fashion House’n alakerrassa

Liikenneyhteydet: bussilla Mikkolantie pysäkille ja siitä muutama sata metriä Fashion House’n pääovelle. Autolla K-Raudan takaa ravintolan parkkipaikalle. Tätä kautta lähes esteetön.

Avoinna: arkisin 11.00-13.30 noutoja varten. Katso tilausajat ravintolan sivulta https://www.prandia.fi/lounas/lounas-oulunkyla. Myös take away -ohjeet tarkemmin.

Hinnat: 8,50 – 10,40 sisältäen valitun annoksen, salaatin, itseleivotun leivän, levitteen ja kahvin/teen

Tilat: iso, valoisa ja puhtaan oloinen tila, jossa helppo odotella annosta ellei ole tilannut sitä kotiin. Siitä lisämaksu 3,-

Palvelu: ystävällistä, asiallista ja nopeaa

Yritys: Prandia Luncering Oy, jolla lounasravintola myös Espoossa sekä catering-palveluja.

Kävin huhtikuun puolella hakemassa lounasannoksen kyllästyttyäni omiin pöperöihini.  Metsäsieniblinit houkuttivat pitämään taukoa etätöistä.  Koska asun parin korttelin päässä ravintolasta, kävelin noutamaan tilauksen ilman ennakkovarausta. Koko reissuun meni tuskin 15 minuuttia – paikalla oli vain pari muuta asiakasta ja sain annoskassini varsin nopsasti.  Ravintola oli varannut hyvin käsidesiä ja kertakäyttöhansikkaita asiakkaille.

Olin aiemmin lounastanut Prandiassa ja oletin saavani nytkin hyvälaatuisen annoksen. En pettynyt!  Annoksessa oli neljä vastapaistettua pikkubliniä, pääosin suppilovahveroista tehtyä sienisalaattia, punajuuri- ja herkkukurkkukuutioita sekä porkkanapunasipuliraastetta.  Erillisessä rasiassa oli runsas salaatti erilaisista vihreistä sekä tomaatista ja kukkakaali-tsatsikisalaattia reilusti niiden päällä.  Paperipussista löysin kaksi jykevää palaa itse leivottua leipää ja levitteen.  Odotellessani ehdin tehdä teen runsaasta valikoimasta.  Koko annos maistui erittäin hyvältä ja tuoreelta.

Annos oli istumatyöläiselle sen verran runsas, että herkuttelen illalla vielä salaatilla ja toisella rapealla leipäpalalla.

Pieni jälkiruoka olisi maistunut teen kanssa, mutta sen löysin omasta kaapista.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Share