Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Liiku, leiki ja loista myös virtuaalisesti

Liiku, leiki ja loista

Liiku, Leiki ja Loista Ogelin Studio. Kuva: Johanna Luttinen.

Liiku, Leiki ja Loista Ogelin studion pienryhmät muuntautuivat reilussa vuorokaudessa Facebookissa pidettäviksi etätreeneiksi.

Koronakriisi on ollut erityisen koetteleva palveluyrityksille, joiden toiminta on perustunut fyysiseen läsnäoloon. Monet ovat kuitenkin onnistuneet kehittämään toimintaansa aivan uusiin muotoihin. Osa näistä palveluista voi jäädä elämään korona-ajan jälkeenkin.

-Tavoitteemme oli taata viikoittaisen harrastamisen jatkuvuus nykyisille asiakkaillemme sekä luoda palvelumuoto, jolla pystyisimme edes osittain kattamaan koronakriisin myötä menetettyjä tuloja ja luoda pientä turvaa yritystoimintamme jatkuvuuden takaamiselle, Johanna Luttinen  Liiku, Leiki ja Loista Ogelin studiolta kertoo.

Alkuun etätreenit herättivät monenlaisia reaktioita – osa lähti heti innolla mukaan, osa enemmän varautuneena.
-Kaikille ohjaajille etätreenien pitäminen oli alkuun tosi kova paikka – kellään meistä ei ollut aiempaa kokemusta. Loistavalla yhteistyöllä saimme kuitenkin kokonaisuuden haltuun. Asiakkaittemme kannustus ja tsemppaus olivat ja ovat olleet isossa roolissa läpi koko prosessin. Se on kannatellut yli monien vaikeiden hetkien, Johanna Luttinen korostaa.
-Etätreeneistämme on tullut loistavaa palautetta. Asiakkaat ovat päässeet kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia treenimuotoja ja kiitelleet kovin monipuolisuudesta (tunteja ollut aikuisille, perheille ja lapsille). Totta kai matkaan on mahtunut muutama hyvä oppimiskokemus, kuten aina elämässä. Poikkeuksetta on kuitenkin kiitelty upeista ja joustavista ratkaisuista, joita lyhyessä ajassa löysimme. Osa on hyödyntänyt treenejä heti aamusta, osa lounastunneilla ja moni etätyötä tekevä vanhempi on saanut hetken työrauhaa skidijumppiemme myötä.

Osallistujia on ollut ympäri Suomea ja Eurooppaa.
-On ollut upea huomata, miten olemme voineet tuoda liikunnan iloa ja hyvää fiilistä suoraan kotiin. Moni on liikkunut etätreenien myötä enemmän, mitä aiemmin arjessa. Olemme saaneet toiveita, että etätreenit jatkuisivat senkin jälkeen, kun studion tunneille voi palata, Johanna Luttinen kertoo.

-Yrittäjänä ei voi kuin olla kiitollinen tästä kaikesta. Koronaa vastaan taistelu tulee olemaan pitkä maratonjuoksu – se ei ole hetkessä ohi ja vaatii onnistuakseen sinnikkyyttä ja määrätietoisuutta. On kuitenkin todettava, että ilman kriisiä emme olisi ymmärtäneet, miten paljon hyvää oloa voimme tuoda ihmisten arkeen myös tätä kautta. Joskus uuden oppiminen vaatii hieman ravistelua – sitä kautta voi syntyä huikeitakin juttuja niin kuin meille etätreenien myötä on nyt käynyt, Johanna Luttinen toteaa.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Johanna Luttinen/Liiku, Leiki ja Loista

Share