Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Urheilu & liikunta, Uutiset

Virtuaaliset kepparikisat

Keppihevosharrastus on ollut viime vuosina nousussa Suomessa ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet. Helsingin Wiisikot ry:n jäsenistä löytyy myös useampia keppariharrastajia. Korona-aikana seuramme kilpailutoiminta on tauolla ja halusimme aktivoida jäseniämme toisella tavalla.

Päätimme perustaa keppihevosille videokilpailun, jossa harrastajat pääsevät esittelemään keppihevosia ja taitoja. Videot lähetetään seuralle ja tuomaristo arvostelee suoritukset. Tuomareina toimivat näyttelijä Riitta Havukainen ja kouluratsastustuomari Ulla Nurmi. Sarjojen kolme parasta suoritusta palkitaan hyvillä palkinnoilla sekä jokainen osallistuja saa digitaalisen kunniakirjan. Kaikki suoritukset ovat nähtävissä seuran Youtube-kanavalla. Toukokuun lopussa järjestetään vielä yleisöäänestys parhaiden suorituksien kesken. Kilpailu on osa Suomen Ratsastajainliiton 100-vuotisjuhlaa.

Videokilpailun tuomari näyttelijä Riitta Havukainen ei itse ole juurikaan tutustunut keppariharrastukseen.

-Olen satunnaisesti nähnyt kepparikisojen osia erinäisten ratsastustapahtumien yhteydessä, esimerkiksi viime kesänä Ratsastuskeskus Ainossa järjestetyn Nations Cupin oheisohjelmana.

-Minulla on hatara muisto lapsuudesta: kepin päähän sidottiin topattu villasukka, suitset ja ohjat kiinni sukkaan ja ratsastuskoulua leikkimään! oulunkyläläinen Riitta muistelee omia lapsuuden muistojaan keppihevosista. Riitta muutti Ogeliin 2000-luvun alussa, kun lapset olivat tarha- ja ala-asteikäisiä. Nyt lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Tänä keväänä Riitta Havukainen on asunut Oulunkylässä 20 vuotta ja viihtynyt erinomaisesti.
-Arvostan Ogelissa ennen kaikkea sen rauhallisuutta, turvallisuutta, luonnonläheisyyttä ja hyvää sijaintia, Riitta kuvailee asuinaluettaan.

Helsingin Wiisikot ry on helsinkiläinen ratsastusseura, joka järjestää ratsastuksen harrastajille kilpailuja ja valmennuksia. Seura toimii aktiivisesti Tuomarinkylän ratsastuskeskuksessa. HeWi on perustettu alun perin nykyaikaisen 5-ottelun ratsastusharjoituksien edistämiseksi. Nykyään seuran jäsenistö koostuu kaiken ikäisistä harrastajista ja kilpaurheilijoista. Seuran jäsenmäärä on ollut viime vuosina reilu 200 jäsen. Seura täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

-Kevätterveiset kaikille hevosihmisille! Saadaan olla kiitollisia siitä, että olemme voineet jatkaa rakasta harrastustamme hevosten parissa korona-ajasta huolimatta! Riitta lähettää terveisinä koko hevosväelle.

Teksti: Tomi Kaleva

www.hewi.fi/aktiivinen-keppari

www.facebook.com/aktiivinenkeppari

Share