Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Uutiset

Helsinki avaa viisi teknisen käsityön luokkaa kaupunkilaisten käyttöön

koulujen käsityöluokat Minna Alanko

Kuva: Minna Alanko

Viime syksyn OmaStadi-äänestyksessä voittajien joukkoon nousi ehdotus koulujen teknisen käsityön luokkien avaamisesta harrastekäyttöön. Nyt ehdotus toteutuu. Kaupunkilaiset pääsevät tuunaamaan maksutta omia töitään viidessä teknisen työn luokassa eli OmaStadi-verstaassa lukuvuoden 2020–2021 syys–toukokuussa.

Ehdotus Koulujen käsityöluokat harrastekäyttöön sai OmaStadi-äänestyksessä kaupunkilaisilta 2891 ääntä ja eteni toteutukseen. Tämä on yksi viidestä OmaStadi-hankkeesta, joiden toteutuksesta kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii.

OmaStadi-verstastoimintaan valitut peruskoulut ovat Pikku-Huopalahden ala-aste, Hietakummun ala-aste Ala-Malmilla, Itäkeskuksen peruskoulu, Lauttasaaren ala-aste (Vattuniementie 23) ja Maunulan ala-aste. Valituissa kouluissa tila on auki aina yhtenä arki-iltana viikossa kello 17–21.

-Koulujen valinnassa on huomioitu tilojen sijainti eri puolilla kaupunkia sekä tilojen käytettävyys ja kulunvalvonta, kertoo tilapalvelupäällikkö Mauno Kemppi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Tilojen turvallisuus ja sujuva käyttö varmistetaan

Hankkeen toteutusta varten palkataan määräaikainen puutyönohjaaja. Hän vastaa teknisen työn tilan avaamisesta, käytöstä sekä opastaa koneiden ja laitteiden käytössä. Näin taataan turvallinen työskentely tiloissa.

-Lähtökohtaisesti verstaat on tarkoitettu omatoimiseen työskentelyyn. Puutyönohjaajalta saa tarvittaessa opastusta ja neuvoa omien töiden tekemiseen, mutta varsinaista opetusta verstaiden aikana ei pidetä, Mauno Kemppi sanoo.

Rahaa OmaStadi-hankkeessa on varattu ohjaajan palkkaamisen lisäksi siivouskuluihin, mahdollisiin ohjaajan sijaiskuluihin sekä mahdollisiin työvälineisiin tarvittaviin korjauksiin.

Paikan OmaStadi-verstaaseen voi varata työväenopiston Ilmonet.fi-palvelun kautta. Kullekin illalle on paikkoja tarjolla enintään 16 henkilölle. Kaupunkilainen voi tulla tuunaamaan tai korjaamaan omia töitään yhdeksi tai useammaksi illaksi.

Paikan verstaaseen voi varata 11.8. alkaen osoitteessa Ilmonet.fi. Tarkemmat tiedot löytyvät Ilmonet.fi-palvelusta hakusanalla #OmaStadi sekä Helsingin työväenopiston ja Helsingfors Arbiksen elokuun alussa julkaistavista oppaista.

Teksti: Helsingin kaupunki/OmaStadi

Kuva: Minna Alanko

Share