Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Urheilu & liikunta, Uutiset

Trampoliineja puistoihin

trampoliinit Minna Alanko

Kuva: Minna Alanko

Oulunkylän ja lähialueen puistoihin asennetaan maahan upotettavia trampoliineja. Trampoliinit lisäävät aktiivisuutta ja mahdollistavat hauskan, matalan kynnyksen liikkumisen. Idea on tullut alueen yläkouluikäisiltä, mutta trampoliinit palvelevat alueen asukkaita aina perheen pienimmistä mummoihin ja vaareihin.

Maunulan nuorisotyöyksikkö järjesti Ruutibudjetti-festivaalit, joihin osallistuivat alueen yläkoulujen 8-luokkalaiset. Tapahtumassa kysyttiin nuorilta ajatuksia ja toiveita liittyen mm. alueen viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. Alueen kouluilla järjestettiin äänestykset, joissa oli mukana 11 erilaista ehdotusta. Eniten ääniä saivat maahan upotettavat trampoliinit. Äänestäjiä oli yhteensä 828. Ehdotus valittiin yhdeksi OmaStadi-hankkeen toteutettavista projekteista.

Syys-lokakuun aikana trampoliinit asennetaan seuraaviin puistoihin ja ulkoilukohteisiin:

·      Pirkkolan liikuntapuisto / Lähiliikuntapaikka (Plotti)

·      Paloheinän ulkoilumajan alueelle

·      Pikkukoskelle

·      Pakilan uimarannan lähistölle

·      Oulunkyläntienkentän lähistölle

·      Kylänvanhimman puistoon

·      Leikkipuisto Torpparinmäkeen

Jokaiseen kohteeseen tulee kaksi trampoliinia.

Mikä OmaStadi?

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. OmaStadissa helsinkiläiset ideoivat ja äänestävät hankkeita, jotka kaupunki toteuttaa. Ensimmäinen OmaStadi-äänestys järjestettiin lokakuussa 2019. Kaikkien 44 äänestyksessä voittaneen OmaStadi-hankkeen etenemistä voi seurata täällä: https://omastadi.hel.fi/

Seuraava OmaStadi-ideointikierros alkaa myöhemmin tänä syksynä. Aiemman 4,4 miljoonan euron sijaan kaupunkilaiset voivat nyt päättää 8,8 miljoonaa euron käytöstä.

Teksti: Helsingin kaupunki/OmaStadi

Kuva: Minna Alanko

Share