Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Kuulumisia Gnistanin leiristä

Gnistan

Kuva: Saku Anttila.

Gnistanin miesten ja naisten edustusjoukkueiden kesäkuussa käyntiin pyörähtäneet sarjakaudet ovat hyvässä vauhdissa. Miesten alkukausi on ollut vaikeuksien täyttämä, sen sijaan naiset ovat parantaneet hankalan alun jälkeen. Junioreissa Gnistanin joukkueet olivat laajasti esillä Hesa Cupissa ja menestystäkin päästiin maistamaan.

Viime syksynä sarjanousua juhlinut Gnistanin miesten edustusjoukkue pelaa tällä kaudella toisiksi ylimmällä sarjatasolla eli Ykkösessä, joka pelataan 11 joukkueen kesken kaksiosaisena 22 ottelun sarjana. Erittäin haasteellisen alkukauden läpikäynyt Gnistan on pelannut toistaiseksi kuusi ottelua saavuttaen ainoastaan kaksi tasapeliä. Vaatimattomat otteet johtivat lopulta päävalmentajan vaihdokseen elokuun alussa Ricardo Duarten ottaessa päävalmentajan tehtävän vastaan seuran urheilutoimenjohtajana jatkavalta Roberto Nucciolta.

Kotimaassaan Portugalissa jalkapallon tohtoriksi väitellyt 40-vuotias Duarte on vaikuttanut Suomessa aiemmin VPS:n apuvalmentajana yhden kauden ajan, jonka lisäksi hän on toiminut Palloliiton koulutuspäällikkönä keskeisenä tavoitteenaan kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle.

Naisilla suunta ylöspäin

Vuonna 2015 perustettu Gnistanin naisten edustusjoukkue pelaa neljättä kauttaan naisten eteläisen alueen Kolmosessa, joka kaudella 2020 pelataan 11 joukkueen yksinkertaisena sarjana. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta pelaavat yksinkertaisen yläloppusarjan, jonka paras nousee kauden päätteeksi Kakkoseen. Vastaavasti viisi heikointa pelaavat yksinkertaisen alaloppusarjan, jonka heikoin tippuu sarjaporrasta alemmas.

Toistaiseksi neljä ottelua pelannut Gnistan hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta sittemmin Mikke Salosen johdolla pelaava joukkue on ryhdistynyt, saavuttaen kahdesta seuraavasta ottelusta voiton ja tasapelin.

Juniorit vahvoina Helsinki Cupissa

Gnistanin juniorijoukkueet olivat laajalla rintamalla edustettuina perinteisesti heinäkuussa järjestetyssä Helsinki Cupissa, jossa ei koronapandemian takia nähty tällä kertaa lainkaan ulkomaalaisia juniorijoukkueita. Poikapuolella useat eri ikäluokat esiintyivät menestyksekkäästi useiden joukkueiden selvitessä oman turnauksensa mitalipeleihin. Kirsikkana kakun päällä -09 syntyneiden poikien saavuttama seurahistorian ensimmäinen A-finaalin Helsinki Cup-kulta, joka varmistui 2-0 voitolla PK-35:sta. Myös keltapaitojen tyttöjoukkueet olivat vahvasti esillä peräti kolmen eri ikäluokan joukkueen päästessä juhlimaan turnausvoittoa. Palkintopokaalia pääsivät nostelemaan T05/06, T10 ja T06-08-joukkueet.

Teksti: Janne Tähkä

Kuva: Saku Anttila

Share