Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Uutiset

Lounaalla Ravellossa

Ravello

Kuva: Ravello.

Osoite: Pohjolankatu 1, mutta sisäänkäynti Mäkelänkadun puolelta

Liikenneyhteydet: bussilla 64, pyörällä ja autolla – Pohjolakadun varressa on parkkipaikkoja. Pääsisäänkäynti ei ole esteetön.

Avoinna: joka päivä klo 11 alkaen myöhään iltaan. Lounas päättyy klo 15.

Hinnat: 10,90 – 13,90.  Illalla a la carte, jossa myös lastenannoksia.

Tilat: pieni, koronan takia väljästi kalustettu sali, jossa isot ikkunat Mäkelänkadulle.  Ulkona katukäytävällä myös muutama pöytä.  Ravintolan tunnelma on bistromainen.  Pehmustetut istuimet noudattavat maanläheisiä värejä, joihin suuren lasiset kattovalaisimet tuovat tunnelmaa.  Tila on kuitenkin valoisa ja taustamusiikki vaimeaa.

Annokset tilataan tiskiltä ja ne tuodaan pöytään.  Salaattipöytä ja jälkiruoka noudetaan itse.  Saatavilla myös gluteeniton ja vegaaninen lounas.

Palvelu: ystävällistä ja hymyilevää

Yritys: Tmi Marnus – Ristorante Ravello on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2020.

ravello.fi, puhelin 044 9753847, info@ravello.fi, facebook.com/ravello2020, twitter.com/ravello2020, instagram.com/ravello2020

Kävin lounaalla heinäkuun viimeisellä viikolla melko ruuhkaiseen aikaan klo 12.30 paikkeilla.  Odotin annostani noin puoli tuntia, mutta kiireetöntä se ei haitannut.  Paikassa on erittäin hyvä salaattipöytä, jossa on runsaasti vaikutteita Välimeren ympäristöstä.  Sekoitettuja salaatteja ja erilaisia lisäkkeitä oli varmaankin 20 kulhossa.  Maistamani kuskus-salaatti oli maukasta ja raikasta.

Pääruuaksi tilasin lohi-avokado -risoton, joka tuotiin isolla, syvällä lautasella. Annos näytti pieneltä, mutta se riitti mainiosti lounaaksi.  Lohipalat olivat napakoita ja avokado heleän vihreää.  Risoton suutuntuma oli juuri oikeanlainen ja koko annos maukas.  Jälkiruokana oli kahvin ja teen lisäksi pannacottaa.

Lounaslistalla tällä viikolla oli joka päivälle erilainen risotto, pasta ja omavalintainen pizza.  Lisäksi liha-, kana- ja kala-annoksia.  Salaattipöydän voi myöskin valita lounaaksi ja siitä saa varmasti maittavan ja ruokaisan aterian.

Tähän ravintolaan voisi ihan hyvin pistäytyä ystävineen lasillisellekin. Tai tilata ruokaa kotiin – se tuodaan kun tilaa kolme annosta.

Teksti: Marja Markko

Kuva: Ravello

Share