Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistanin naisjalkapalloilu tarjoaa hauskan harrastuksen – ja myös kilpapelaamista

Gnistan tytöt T05-T06

Gnistan tytöt T05-T06. Kuva: IFGnistan.

Kesä 2019 oli naisjalkapallolle merkittävä. Ranskassa pelatut MM-kisat nostivat sen suuren yleisön tietoisuuteen. Peli oli näyttävää, vauhdikasta ja viihdyttävää.

Gnistanissa naisjalkapallon kehittäminen alkoi 2000-luvun alussa. Vuonna 2017 seuran hallitus päätti, että tyttö- ja naisjalkapalloilu nostetaan samanarvoiseksi poika- ja miesjalkapallon rinnalle. Gnistan on kehittänyt vahvasti naisten edustusjoukkuetta ja tyttöjen junioripuolta. Työ on aloitettu nuoremmista ikäryhmistä ja tavoitteena on luoda yhtenäinen pelaajapolku aina edustustasolle asti.

Gnistan Akat -joukkue on hyvä esimerkki Gnistanin harrastemahdollisuudesta. Pelaajien äidit kyllästyivät viettämään aikaa kentän laidalla katsellen poikiensa tai tyttöjensä harjoittelua. Äidit päättivät itse ruveta harjoittelemaan. Useimmat eivät olleet aikaisemmin pelanneet jalkapalloa, mutta se ei tahtia haitannut. Tänään Akat-joukkue on toiminut useita vuosia ja on erittäin elinvoimainen ja kiinteä osa Gnistan yhteisöä.

Gnistanin nais- ja tyttöfutis tarjoaa siis kaikenikäisille ja -tasoisille hyviä mahdollisuuksia harrastaa kuningas jalkapalloa tavalla ja tasolla, joka sopii omaan tilanteeseen. 

Naisten edarissa hyvä yhteishenki

Naisten edustusjoukkue sijoittui vuonna 2019 kolmanneksi. Kuluvaan kauteen Eteläisessä kolmosessa lähdettiin hyvillä mielin, uusia pelaajia tuli mukaan ja talviharjoittelu sujui hyvin valmentaja Mikke Salosen ohjauksessa. Hyvä yhteishenki on aina ollut joukkueen vahvuus. Vaikka treeneissä mennään lujaa, tärkeää on myös viihtyä yhdessä. Toiminta etenee nyt vuosi vuodelta ja Gnistan pyrkii lähivuosina nostamaan naisten edustusjoukkueen ylemmille sarjaportaille.

Tämän kauden pari ensimmäistä ottelua sujui alavireisesti ja tuloksena oli kaksi tappiota. Seuraavat pelit sujuivat jo paremmin ja Gnistan sijoittui lopulta alkusarjassa viidenneksi ja jatkaa yläloppusarjassa, jossa pelataan viisi peliä. Alkusarjan pisteet säilyivät ja jokainen pelaa vielä kerran muita vastaan. Kaksi parasta nousee kakkoseen kaudelle 2021. Naisten kotiotteluissa on ollut hyvä tunnelma ja yleisöä on ollut mukavasti. Tervetuloa mukaan.

Tyttöjoukkueista huokuu peli-ilo

Tytöt syntyneet 2012 ja 2013 joukkueessa on 28 pelaajaa, joista osa on vasta aloittanut ja osa pelannut jo monta vuotta.

-Harjoittelemme kaksi kertaa viikossa ja harjoitukset suunnitellaan niin, että jokainen saa haastetta omalla tasollaan. Harjoitusten päätteeksi pelataan aina tiukat loppupelit. Joukkueemme osallistuu kesäisin turnauksiin ja peli-iltoihin. Talvikaudella osallistumme talviliigaan. Tervetuloa mukaan, joukkueemme tarjoaa maksuttoman kokeilukuukauden, joukkueenjohtaja Maria Singh kertoo.

Hieman vanhemmissa eli tytöt syntyneet 2005 ja 2006 joukkueessa jalkapalloa harrastaa tällä erää kolmisenkymmentä iloista ja aktiivista 14-15 -vuotiasta tyttöä. Joukkueen vastuuvalmentajana on vuoden verran toiminut Mikko “Bode” Kuosmanen.
-Olemme tällä kaudella pelanneet kahdella peliryhmällä Etelän alueen sarjoja – T15 kolmosta ja T14 kakkosta. T15 ryhmä on jo varmistanut lohkovoiton omassa sarjassaan ja T14 ryhmä pelaa omassaan ylempää loppusarjaa. Pelitoiminnan lisäksi olemme olleet aktiivisesti leireillä ja turnauksissa, kuten Pajulahden seuraleirillä ja Hesacupissa. Uudet pelaajat otamme avosylin vastaan, Bode Kuosmanen lupaa.

Teksti: Patrik Ekström 
Kuva: IFGnistan

Share