Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakilantien HofS

House of Sandwiches

Kuva: House of Sandwiches.

Osoite: Pakilantie 56, samassa kiinteistössä apteekin kanssa

Liikenneyhteydet: bussilla 63, 66 ja 67 pääsee lähes ovelle ja ravintolan edessä on parkkipaikkoja. Pääsisäänkäynti on hieman ahdas ajatellen lastenvaunuja tai rollaattoria.

Avoinna: arkisin klo 7 alkaen ja lauantaina klo 10 eteenpäin. Lounasaika klo 11-15.

Hinnat: 8,90-12,50 riippuen siitä syötkö vain keiton vai koko lounaan.

Tilat: pienehkö ja pitkänomainen tila, jossa isot ikkunat toisella sivustalla.  Valoisaa ja siistiä – verhottomien ikkunoiden tummat puuristikot ja salin perällä oleva kirjahyllyseinä tekevät tilasta viihtyisän.  Ilma raikas ja taustamusiikki vaimeaa.  Paikkoja sisällä on tällä hetkellä n 25 ja lisäksi ulkona kymmenisen kappaletta muutamassa ryhmässä.

Seisova pöytä: siisti, selkeästi järjestetty ja sijoitettu myyntitiskiä vastapäätä. Erillinen pöytä peräseinällä kahville/teelle.  Saatavilla myös gluteeniton ja vegaaninen lounas.

Astiapalautus: astiat jätetään pöytään

Palvelu: ystävällistä ja asiallista sekä kielitaitoista

Yritys: House of Sandwiches on 1996 perustettu perheyritys

Muuta: Ravintola on auki myös iltaisin.  Tarjolla on lisäksi salaatteja, täytettyjä leipiä sekä herkullisen näköisiä kakkupaloja.  HofS tarjoaa myös catering-palveluja. www.hofs.fi puh 010 3467 7605

Oma vierailu osui perjantain klo 12 lounasaikaan, jolloin ravintola oli täynnä.  Vaikka tila on kapeahko etäisyyden pitäminen onnistui kohtuullisesti.  Lounaan teema oli intialainen/nepalilainen ruoka.  Neljä sekoitettua salaattia olivat tarjolla isoissa jalallisissa kulhoissa – kaikki maistuvia ja raikkaita.  Keitto oli tehty bataatista.  Pääruokana oli palak paneer, tikka masala kanasta sekä lammasta.  Lisäksi riisiä ja paahdettuja kasviksia ynnä raita sekä itse paistettua leipää.  Isot kanapalat olivat mehukkaita mausteisessa kastikkeessa ja palak paneerin pinaattikastike maukasta.  Maut eivät olleet liian voimakkaita vaan sovitettu hyvin kaikille sopiviksi.  Mehevä leipä oli omiaan lautaselle jääneen kastikkeen pyyhkimiseen.  Kiinnitin huomiota siihen, että tarjoiluastiat eivät ole kovin suuria ja ruoka pysyi niissä kuumana.  Henkilökunta näkyi täyttävän astioita varsin tiheään.  Ehkä ruoan mausta kertoo se, että pöydille jätetyt lautaset olivat pääosin tyhjiä. Jätin teen tällä kertaa väliin, mutta vilkaisin tarjontaa.  En huomannut olisiko tarjolla ollut intialaista teetä, mutta teepussivalikoima oli melko vaatimaton. No, olen hieman nirppanokkainen teen suhteen.

HofS vaikuttaa paikalta, jonne voisi piipahtaa illalla lasilliselle tai lauantaina brunssille.

Tarkoituksenani on jatkaa tutustumista myös muihin alueemme lounaspaikkoihin ja kirjoittaa kokemuksistani.  Vinkkejä ravintoloista voit lähettää toimitukseen.

Teksti: Marja Markko

Kuva: House of Sandwiches

Share