Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Vanhempainyhdistys heijastimia jakamassa

heijastinten jakoa Oulunkylässä

Paula Koskimies-Safo jakoi heijastimia Teinintien pääkoululla. Kuva: Enni Äijälä.

heijastinten jakoa Oulunkylässä
Paula Koskimies-Safo jakoi heijastimia Teinintien pääkoululla. Kuva: Enni Äijälä.

Liikenneturvan valtakunnallista heijastinpäivää vietettiin torstaina 1. lokakuuta jo seitsemättä kertaa. Heijastinpäivä muistuttaa, miten tärkeää on näkyä pimeällä ja käyttää heijastinta.

Syksyn myötä aamut pimenevät ja illat hämärtyvät aikaisin. Nyt onkin korkea aika kaivaa heijastimet esiin ja kiinnittää omiin ja lasten vaatteisiin.

Oulunkylän ala-asteen koulun vanhempainyhdistys OIVA ry osallistui heijastinpäivään yhteistyössä vanhempien, koulun opettajien ja lähialueen yritysten kanssa. Aamulla kouluun tuleville lapsille jaettiin heijastimia. Heijastimia jaettiin sekä ala-asteen Teinintien pääkoululla että Veräjälaakson sivukoululla. Oli upeaa huomata, että monilla lapsilla heijastin jo olikin.

Oulunkylän opettajat jatkavat liikenneturvallisuusaiheista ohjelmaa myöhemmin syksyllä järjestämällä osalle ekaluokkalaisista heijastinradan koulun liikuntasaliin. Oppilaat pääsevät etsimään hämärässä salissa heijastimia taskulamppujen avulla. Näin lapset oppivat testaamalla itse, kuinka hyvin heijastin näkyykään lampun valossa.

OIVA ry:n puheenjohtaja Enni Äijälä pitää osallistumista heijastintapahtumaan erittäin tärkeänä.
-Me vanhempainyhdistyksenä haluamme mahdollistaa, että jokaisella koulumme oppilaalla on heijastin. Haluamme kannustaa myös käyttämään sitä, vaikka välillä takki vaihtuisikin toiseen. Tapahtumassa jaoimme huikeat 500 heijastinta yhden aamupäivän aikana.

Oulunkylän ala-aste on yksi Helsingin suurimpia alakouluja: oppilaita on yli 700. Siksi oli hienoa, että vanhempainyhdistys sai heijastimia lahjoituksena usealta taholta: mukana olivat Mannerheimin lastensuojeluliiton Oulunkylän paikallisyhdistys, rakennusliike YIT, Oulunkylän K-rauta, Akavan erityisalat, Liikenneturva ja DNA.

-Heijastin on aika monikäyttöinen tuote. Se voi olla mainos, koriste, itsetehty käsityön taidonnäyte tai asuste ja samalla pelastaa henkiä. Meidän aikuisten on tärkeää muistuttaa lapsia, että heijastin tarvitaan pimeässä ihan aina, Enni Äijälä toteaa.

Teksti: Mari Hyypiä
Kuva: Enni Äijälä

Myynnissä monenlaista heijastavaa

Heijastin on henkilösuojain, jonka on oltava EN 13356 -standardin mukainen. Heijastimien lisäksi myynnissä on erilaisia heijastavia tuotteita, kuten takkeja, reppuja ja käsineitä. Tällaiset heijastimet ovat hyvä lisä pimeässä näkymiseen, mutta ne saattavat heijastaa vain heikosti. Ne eivät siksi korvaa heijastinta.

Share