Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä 100 vuotta – 1921 – 2021

Oulunkylä 1920-luku

Tuntemattoman kuvaajan 1920-luvulla ottama kuva Oulunkylästä. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo.

Vuoden 1920 loppuun asti Oulunkylä kuului Helsingin maalaiskuntaan huvilayhdyskuntana, jonka jäsenet katsoivat taloudellisen perustan olevan riittävän vakaa itsenäisen kunnan perustamiseksi.  Kun kunnallislain edellytys omasta seurakunnastakin täyttyi, alkoi 1.1.1921 Oulunkylässä kausi itsenäisenä kuntana.  Tuo taival päättyi vuoden 1945 lopussa valtioneuvoston päätettyä 5.10.1944 Helsingin esikaupunkiliitoksesta, jolla myös Oulunkylä liitettiin Helsinkiin.

Oulunkylä -seura on päättänyt juhlistaa ensi vuotta teemalla ”Oulunkylä 100 vuotta”.  Kaupunginosamme historia on täynnä taiteilijoita, muusikoita, urheilijoita ja upeita rakennuksia – sekä paljon muuta mielenkiintoista.  Tarkoituksena on juhlia Oulunkylää monissa eri tapahtumista vuoden 2021 aikana.

Siksi pyydämmekin teiltä kyläläisiltä ideoita ja muistoja.  Pyydämme mukaan myös alueemme seurat, yhdistykset, koulut, seurakunnat, kauppiaat – ihan kaikki ideoimaan tätä juhlavuotta.

Muistoja, kuvia ja toiveita tapahtumien suhteen voitte lähettää sähköpostilla osoitteeseen oulunkylaseura.ry@gmail.com tai seuran FB-sivulle.

Teksti: Marja Markko

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Share