Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän tori 1:n uusi rakennus etenee

Oulunkylän tori 1

Havainnekuva Oulunkylän tori 1:n uudesta rakennuksesta. Kuva: Mika Päivärinne.

Oulunkylän tori 1:n uuden rakennuksen suunnitelmat etenevät. Paikalle on suunnitteilla osittain kuusikerroksinen rakennus, jossa tulee todennäköisimmin olemaan sekä asuinhuoneistoja että katutason liiketilaa.

Kaavan mukaan rakennuksessa pitää olla esimerkiksi talosauna ylimmässä, julkisivusta sisäänvedetyssä, kerroksessa. Vähintään puolet asunnoista tulee olla ainakin kolmioita. Katutason liiketilojen korkeudeksi on määrätty 4 metriä, suuret näyteikkunat ja esteetön sisäänkäynti kadulta.

Rakennus antaakin esimakua Oulunkylän torin alueen kehittämisestä kaupunkimaisemmaksi ja elävämmäksi Oulunkylän todelliseksi keskustaksi, johon sijoittuu myös uusia palveluja. Oulunkylän torin asemakaava pyritään saamaan valmiiksi 5-6 vuoden sisällä. Aikaraja tulee Oulunkylän tori 2:n rakennuksesta, joka voidaan tällöin purkaa. Torin ja sen ympäristön suunnittelusta järjestetään kilpailu.

-Prosessin aikataulusta ja kilpailusta pyrimme kertomaan tarkemmin ensi vuonna. Tällä hetkellä selvitämme erilaisia periaatteellisia vaihtoehtoja eri toimintojen kuten kaupallisten ja julkisten palvelujen sijoittumiselle alueelle, arkkitehti Sari Ruotsalainen Helsingin kaupungin Asemakaavoituksesta kertoo. Tämä aikataulu koskee myös Ogelin kauppakeskukseen liittyviä suunnitelmia.

-Ogelin tonttia hallinnoi kauppakeskusyhtiö. Heidän kanssaan keskustellaan ensi vuonna periaatteellisten vaihtoehtojen pohjalta, Sari Ruotsalainen toteaa. Kaupunki pyrkii tekemään ratkaisun Oulunkylän keskustan toimintojen sijoittumisesta mahdollisimman pian, millä on oma vaikutuksensa kauppakeskuksen toiminnan kehittämiseen.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Mika Päivärinne

Share