Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän aktiivin Veli-Tapio Ojasen muistolle

Sinikka Vepsä ja Tapio Oja

Sinikka Vepsä ja Tapio Ojanen Tuulentuvalla Ystävänpäiväjuhlissa 2019.

Monien oulunkyläläisten hyvin tunteman aktiivin Tapio Ojasen voimat hiipuivat vähitellen ja hän kuoli 18.6.2020 Tapion päivänä 88-vuotiaana. Tapio tunsi asuinseutunsa Oulunkylän perusteellisesti, sillä työurallaan hän oli rakentamassa alueen lukuisia tie- ja katualueita.

Tapio oli todella energinen ja auttavainen henkilö. Hän oli monessa mukana erilaisia tempauksia järjestäen. Vuosittain hänet tapasi kirkon Yhteisvastuukeräysliivi yllään eri puolilla Oulunkylää ja ympäri kaupunkia Hakaniemen markkinoita unohtamatta.

Liikunta ja ikäihmisten hyvinvointi olivat Tapiolle sydämen asia. Hän toimi useita vuosia vaimonsa Seijan omaishoitajana sekä järjesti erilaisia kävely-, rusettiluistelu-, roskienkeruu- ja ulkoilutapahtumia niin Oulunkylän urheilupuistossa kuin vanhustenhoitolaitoksissakin. Ikäihmisten ulkoilun mahdollistamisen hän koki tärkeäksi ja vapaaehtoisten turvin vanhuksia ulkoilutettiin useissa hoitolaitoksissa. Kansainvälisenä naistenpäivänä Oulunkylän Kuntoutussairaalan, Koskelan sairaalan ja Kustaankartanon naiset saivat satoja Tapion kustantamia pitkiä ruusuja. Keltainen oli Tapion ruusujen lempiväri. Aira Samulinia Tapio ihaili suuresti ja Letkajenkkatapahtuman järjestäminen ympäri Oulunkylän Kuntoutussairaalaa ja Kustaankartanoa eli Tapion haaveissa.

Tapio vieraili eri eläkeläiskerhoissa ja osallistui innokkaasti kerhojen teatteriretkille samoin kirkon tapahtumiin, konsertteihin, elokuviin ja myös tansseihin. Pakilan VPK:n talolle Tapio lähti mielellään.  Luontoarvojen puolustamisen, liikunnan lisäämisen ja heikommassa asemassa olevien ihmisten tilanteen parantamisen Tapio koki tärkeäksi. Hän kampanjoi myös useissa vaaleissa kannattamiensa ehdokkaiden puolesta pyyteettömästi ja voimiaan säästämättä. Tapion lähipiiriin kuuluivat hänen poikansa Jukka ja tämän perhe. Kunnioitamme ja muistelemme iloisen ja esimerkillisen aktiivisen Tapion pitkää ja värikästä elämää lämmöllä!

Teksti ja kuva: Liisa Räisänen ja Sinikka Vepsä

Share