Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnian edustusjoukkueella uudet valmentajat

Botnia

Rankan treenin jälkeen hymy on vielä herkässä niin Botnian edustuksen pelaajilla kuin huippufaneillakin Patolan ryhmäkodista. Kuva: Tuukka Järvinen.

Oulunkylän ikioma jääpallojoukkue Botnia pelaa tulevalla kaudella (2020-2021) Suomen mestaruussarjassa yllätysvalmiilla joukkueella. Menestystä rakentamaan on tullut tälle kaudelle uusi valmentajakolmikko.

Päävalmentajana Tomi Gröhnillä on nuoresta iästä huolimatta kertynyt vahva osaaminen jääpallosta niin pelaajana kuin valmentajanakin. Kokemusta valmennukseen tuo mestarivalmentaja Pertti Koponen ja maalivahtivalmennuksen tason varmistaa Magnus Gustafsson.
-Olen todella iloinen, että saimme näin vahvan valmennusryhmän aikaiseksi, toteaa Botnian seurajohtaja Vesa Peräjärvi.  

Naisjoukkue SM-sarjassa

Naisjääpalloilu on ollut Botnian ohjelmassa viime vuosina ja nyt on tullut aika palata kilpakentille useiden vuosien tauon jälkeen. Tulevalla kaudella Botnian naisjoukkue debytoi pitkästä aikaa naisten SM-sarjajäillä. Lisäksi Botnialla on naisten ja tyttöjen harrastejoukkue.
-Jos luistelu ja ulkoilmaliikunta on lähellä sydäntä, tule ihmeessä kokeilemaan jääpallon lumoa, kannustaa Tuukka Järvinen.

Botnia järjestää naisten harrastejääpalloturnauksen Ogelissa lauantaina 12.12. klo 12:00 alkaen. Tähän leikkimieliseen turnaukseen voit ilmoittaa minkä tahansa lajin naisjoukkueen, lenkkiporukan tai höntsäjengin ja samalla haastaa itsesi ja vastustajan jäällä. Lisätietoja www.botniabandy.fi ja tuukka.jarvinen@iki.fi

Jääpallo sopii myös kakkoslajiksi

Botnia tarjoaa eri-ikäisille lapsille mahdollisuuden aloittaa uuden harrastuksen, jääpallon. Toiminta on matalankynnyksen liikuntaa ja alkuun pääsee, kun mukana on häkillinen kypärä, luistimet, juomapullo ja säänmukainen ulkovaatetus. Me lainaamme mailan. Luistelu- ja jääpallokoulun ikähaarukka on nimellisesti 4-10 vuotiaat tytöt ja pojat.

-Nämä jäät ovat avoinna myös lasten vanhemmille ja huoltajille, tervetuloa vaikka koko perheen voimin pyyhkimään skrinnareilla jälkiä jäähän, kertoo junioripäällikkö Tuukka Järvinen.

Hieman vanhemmille pelureille löytyy harrastusmahdollisuus Botnian p11 (2010 ja myöhemmin syntyneet) sekä p13 (2008-2009 syntyneet) joukkueista. Jääpallo sopii myös hyvin esim. futareille, kiekkoilijoille ja monen muun lajin harrastajalle vaikka kakkoslajiksi.
-Näihin molempiin joukkueisiin haemme lisää pelaajia, jatkaa junioripäällikkö Järvinen. Lisätietoja luistelu- ja jääpallokoulusta sekä p11 ja p13 joukkueista: junioripaallikko@botniabandy.fi

Vuoden jääpalloteko

Keväällä Suomen Jääpalloliitto valitsi vuoden jääpalloteoksi Botnian harrastejääpallon kehittämisen pääkaupunkiseudulla (nais- ja tyttöjääpallo ja Patolan ryhmäkoti). Botnia sai ryhmäkotilaisista vankkumattoman kannattajajoukon kotipeleihin. Idean puuhamiehenä on toiminut Botnian toiminnassa jo vuosia aktiivisesti ahkeroinut Timo Haikonen.

B-kuppi on myös aina auki pelitapahtumien ja yleisöjään aikana, jolloin voit hakea sieltä juomaa, pientä syötävää tai mm. huppareita Rakas kotikylä Oulunkylä –logolla ja ajan hengen mukaisesti Botnia + Rakas kotikylä Oulunkylä -logoilla varustettuja kangasmaskeja. Lämpimästi tervetuloa myös B-kuppiin, kun vietät aikaa Oulunkylän liikuntapuistossa, toivottaa Botnian leidien puuhanainen Lauriina Peräjärvi.

Sarja alkaa 29.11.

Tämän kauden ensimmäinen sarjapeli edustuksella alkaa Ogelin tekojääradalla 29.11 klo 13.00, jolloin vaaleanpunainen pallo lähtee toden teolla liikkeelle kentällä, vastaan luistelee tuolloin Kampparit Mikkelistä. Tervetuloa katsomaan vauhdikasta peliä!

Teksti: Sari Pesonen

Share