Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistanin miehet jatkaa Ykkösessä

Gnistan

Kipinärahaston tuella yli 30 nuorta pelaajaa pystyi jatkamaan harrastustaan vuonna 2020. Kuva: Laura Vähäsarja.

Gnistan säilytti paikkansa Ykkösessä huikean loppukauden ansiosta.

Gnistanin miesten edustusjoukkueen ensimmäisestä kaudesta Ykkösessä parin vuoden tauon jälkeen muodostui ikimuistoinen selviytymistarina. Ainoastaan viisi pistettä alkukaudella kerännyt Gnistan oli sarjan puolivälissä yhdeksän pisteen päässä säilymisviivan alapuolella, mutta elokuun alussa joukkueen komentoonsa ottanut portugalilainen Ricardo Duarte onnistui sytyttämään jo hiipuneen Kipinän komeaan roihuun.

Loppukauden 11 ottelusta komeat 20 pistettä napannut Ogelin ylpeys huipensi selviytymistarinansa viime lauantaina murskaamalla KPV:n 5-0 lukemin hurmoshenkisen Mustapekka Areenan yleisön edessä. Lauantaisen voiton ja koko voitokkaan loppukauden pääarkkitehteinä toimivat muun muassa elokuussa joukkueen vahvuuteen liittyneet brasilialaiset Douglas Caé ja Lucas Morais sekä japanilainen Hidetoshi Wakui. Gnistan ei jää lepäämään laakereillaan riemukkaan päätöksen jälkeen vaan uuden kauden pohjustaminen alkaa välittömästi marraskuun aikana. Normaalioloissa vapun tienoilla alkavan kauden sarjaohjelma julkistetaan alkuvuoden aikana.

Kipinärahasto auttaa

Harrastaminen kuuluu kaikille lapsille ja nuorille. Perheiden taloudellinen tilanne vaikuttaa suoraan lapsiin ja nuoriin, jotka pahimmassa tapauksessa joutuvat luopumaan rakkaasta urheiluharrastuksestaan sen kustannusten vuoksi. Koronakriisi on entisestään vaikeuttanut perheiden tilannetta, ja avuntarvitsijoiden määrä on ollut kasvussa.

IF Gnistan ry perusti vuonna 2013 Kipinärahaston, jonka tarkoituksena on tukea seuran juniorijalkapalloilijoita. Vuonna 2020 Kipinärahastosta jaettiin tukea yli 30 pelaajalle yhteensä noin 13 000 euroa. Tuen myöntämisen perusteina ovat taloudellisen tarpeen lisäksi esim. kehityskyky ja motivaatio jalkapalloilijana, sitoutuneisuus Gnistanin jäsenenä sekä monikulttuurisuuden tukeminen.

Rahaston tavoitteena on korostaa seura- ja yksilötasolla vastuuta nuorten harrastuksesta sekä mahdollistaa yksittäisten pelaajien harrastaminen taloudellisista vaikeuksista huolimatta. Tukipäätökset tekee seuran aikuispelaajista ja valmentajista koostuva paneeli.

Rahasto toimii erillisenä seuran muusta toiminnasta eikä sen varoja voi käyttää muuhun toimintaan kuin rahaston säännöissä säädettyyn tarkoitukseen.

Rahasto saa varansa yksityishenkilöiden, yritysten ja yhteisöjen antamina lahjoituksina. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille! Samalla toivotamme tervetulleeksi kaikki uudet lahjoittajat.

If Gnistan – Kipinärahasto

Nordea pankki NDEAFIHH

IBAN: FI53 1347 3000 4135 87

Keräysnumero: RA/2020/303

Teksti: Heikki Laakso, Janne Tähkä

Kuva: Laura Vähäsarja

Kuva: Gnistan Kuvateksti: Kipinärahaston tuella yli 30 nuorta pelaajaa pystyi jatkamaan harrastustaan vuonna 2020.

Share