Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Raide-Jokerin kiskoja asennetaan Oulunkyläntiellä

ratikkakiskot Raimo Anttila

Raide-Jokerin kiskot. Kuva: Raimo Anttila.

Uutta Pohjois-Helsinkiä verkkotilaisuudessa marraskuun alussa käsiteltiin myös Raide-Jokerin etenemistä. Rakentamisessa päästään pian kiskojen asennukseen ja viimeistelytöihin useilla alueilla.

Raide-Jokerin rakentaminen etenee Pirkkolantiellä infrastruktuurin rakentamisella sekä viimeistelytöillä ja jatkuu rakennekerroksien rakentamisella Keskuspuiston osuudella. Pirjontiellä tehdään jo pysäkkialueita ja ensi vuoden aikana tulevat lopulliset valaistukset ja pylväät. Pakilantiellä tehdään mm. kadun kuivatusjärjestelmää ja Tuusulanväylän sillan eteläpuoliskoa. Siltatyöt jatkuvat myös ensi vuonna.

Käskynhaltijantiellä tehdään kadun rakennekerroksia ja keväällä säiden salliessa aloitetaan reunakiviasennukset ja asfaltoinnit. Norrtäljentiellä tehdään viimeistelytöitä, jotka jatkuvat keväälle. Oulunkyläntiellä aloitetaan kiskojen asentaminen ja jalkakäytävä sekä pyörätie siirtyvät kadun itäpuolelle vuoden vaihteessa. Maaherrantiellä tehdään radan rakennekerroksia ja siltatöitä. Kun bussi 550 siirtyy kiertoreitille, pääsevät työt kunnolla vauhtiin.

Liikennejärjestelyt

Norrtäljentie avataan bussiliikenteelle tammikuussa 2021 ja muulle liikenteelle myöhemmin keväällä. Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021, jolloin 550 siirtyy kiertoreitille. Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit poistuvat käytöstä. Poikkeusreitti kulkee Koskelan kautta. Raide-Jokeri avataan käyttäjille kesällä 2024. Rakentamistyöt valmistuvat jo aiemmin, koska raitiotien käyttöönotto vaatii aikaa.

Teksti: Susan Wilander

Share