Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Raide-Jokerin työmaa aiheuttaa mutkia matkaan

Pikaraitiovaunu

Raide-Jokerin pikaraitiotievaunut päässevät matkaan vuonna 2024. Kuva: IDIS Design Oy

Oulunkylä on liikenteellisesti merkittävä solmukohta, josta on jokaiseen ilmansuuntaan erinomaiset liikenneyhteydet. Raide-Jokerin pikaraitiotien rakennustyöt ovat kuitenkin mutkistaneet asukkaiden, läheisen Oulunkylän ala-asteen pienten koululaisten sekä kulkijoiden reittejä tänä vuonna. Oulunkyläinen jalkautui Raide-Jokerin työmaalle ja kysyi syksyisenä aamuna kulkijoilta, miten työmaa vaikuttaa arkeen.

Eeva Lindgrenin kotitalon portailta on metrin verran Raide-Jokerin työmaa-aitaan.
-Talvella oli välillä hankalaa kulkea esimerkiksi Oulunkylän ostoskeskukselle, koska kulkuväylä kotoa oli niin kapea, Lingren sanoo. Kulkuväylät ovat välillä olleet Lindgrenin mukaan vain metrin levyiset, ja kotitalosta piti kulkea joskus ulos ruohikkoa pitkin. Lindgren on melko tyytyväinen Raide-Jokerin tiedotukseen, mutta toivoisi parempaa tiedotusta tulevista muutoksista.

Eeva Lindgren ulkoilee Niilo-koiran kanssa päivittäin työmaan lähettyvillä.

Seppo Nieminen asuu myös työmaan vieressä Norrtäljentiellä.
-Kulkijoita ei ole ohjeistettu riittävästi työmaan asioista, Nieminen sanoo. Hänen kotikadullaan on työmaan aikana mennyt raskaita työkoneita ja autoja jopa kymmenittäin. Autot joutuvat kuitenkin kääntymään kapealla Harjantekijäntiellä takaisin, koska tie päättyy Raide-Jokerin työmaa-aitaan. Syynä on huonosti sijoitettu, ainoastaan tontille ajon salliva liikennemerkki. Nieminen on ehdottanut Helsingin kaupungille liikennemerkin siirtämistä Kammantekijäntien risteyksen kohdalle, jolloin ajokiellon huomaisi jo ennen umpikujaan ajamista.

Seppo ’Ykä’ Nieminen pohtii Miina-koiran kanssa, että autoliikenne vaarantaa myös läheisen Helsingin kaupungin sosiaalikeskuksen asiakkaita sekä pihojen lasten turvallisuutta.

Teksti ja kuvat: Pinja Hentunen

Lisätietoa Raide-Jokeri-hankkeesta:
https://raidejokeri.info/

Lisätietoja Oulunkylän alueen liikennejärjestelyistä:
https://raidejokeri.info/alue/oulunkyla-viikinmaki/kaskynhaltijantie/

Share