Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Uutiset

Uusi ravintolakonsepti – Cloud Kitchen virtuaaliravintola

Cloud Kitchen kuva Marja Markko

Tältä annos näytti laatikossaan. Kuva: Marja Markko.

Soupster on avannut Käpylän Dylanin tiloissa virtuaalisen ravintolan, josta voi tilata eri ravintoloiden annoksia toimitettaviksi yhtä aikaa.  Kaikki kahdeksan ravintolaa kuuluvat Soupster-ketjuun ja niiden menut valmistuvat keskitetysti Dylanin keittiössä Mustapekan vieressä Mäkitorpantiellä.  Idea on se, että voit tilata aikuisille vaikka thai-ruokaa ja lapsille mummon lihapullia.  Ja lisäksi jälkiruoat.  Kaikki tulevat samalla toimituksella tai voit hakea ne itse.  Tilaus tehdään Woltin kautta, mutta se ei edellytä heidän kuljetustaan.  Tilaus netissä sujuu kohtuullisen yksinkertaisesti ja maksu hoituu vaikka luottokortilla.

Tilasin yhtenä perjantai-iltana East Marketin annoksen nimeltään:

KFC 15,90€ (M,G) Friteerattua leivitettyä broileria, makean tulinen gochujang-kastike, jasmiiniriisiä ja punakaalisalaattia

Tilaus oli valmis keittiön tiskillä pari minuuttia ennen ilmoittamaani noutoaikaa.  Annos oli pakattu isoon valkoiseen lämpörasiaan ja paperikassiin.  Mukaan olisi voinut tilata myös virvoitusjuomia.

Kuten kuvasta näkyy, annos oli melko iso, joten minulle sitä riitti kahdelle aterialle ja siten hinta muotoutui kohtuulliseksi.  Kana oli sopivan kypsää ja paneroitu joillain rapisevilla palleroilla, ei siis jauhoilla.  Paneroinnin laatu ei minulle selvinnyt, mutta suutuntuma oli miellyttävä ja liha laadukasta.  Kastike oli mausteisen napakkaa ja sitä oli maltillisesti.  Riisiä oli runsaasti ja sen päälle oli ripoteltu sipulinvarsirouhetta.  Itse kaipasin runsaammin punakaalisalaattia ja siihen enemmän makua.  Nyt se jäi maustekastikkeen jalkoihin eikä toiminut raikastajana.

Cloud Kitchenin menu painottuu aika lailla burgereihin, pizzoihin ja pastoihin. Mukava yllätys oli se, että listoilla on myös tavallista kotiruokaa sekä vegeruokaa.  Pizzerioita alueellamme on aivan riittävästi, joten henkilökohtaisesti kaipaan tarjolle myös ruokaisia salaatteja ja tapas-tyyppisiä lautasia.  Ravintola on toiminut vasta hetken, joten menut varmaankin muotoutuvat.  Pisteitä siitä, että sain sähköpostiini selkeän kuitin ostoksestani.

Uskon, että tämä idea otetaan mieluusti vastaan iltakiireisissä perheissä koska toimitukset alkavat jo kohta neljän jälkeen.  Nelihenkisen perheen aterian hinta muodostuu melko kalliiksi, mutta ”mitä-tänään-syötäisiin” -draamat tällä varmaankin voitaisiin toisinaan ratkaista.

Teksti ja kuva: Marja Markko

Virtuaaliravintola on auki ke-pe klo 16-20, lauantaina klo 15-21 ja sunnuntaina klo 11-17.

https://www.soupstercloud.

Share