Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

Varttuneet mietteet

Tuleeko pukki tänä jouluna? Kuva: Raimo Anttila.

Korona. Sitä ei kässää. Kui tollanen rutto voi iskee nykymaailmaan. Riski on, että me skragataan sen kans vielä pitkälle ensi vuoteen. Tärkeetä on, että treenataan tempoo ilo irti sieltä, mistä se on finnattavissa.

Rupesin funtsaan, ett mites tää tauti vendaa jengin entisii joulusysteemejä. Tietty monella tavalla, mut erityisesti mites joulupukin hommien käy. Saaks se hilluu, kuten ennenki. Vai miten.

Jenkkilässä pukki flygaa pitkin himmeleitä huudellen sitä sun tätä. Turvavälien säilyttäminen pukkihommissa jenkeissä on iisiä, kun pukki ei juuri inessä käy. Se vaan stikkailee lahjoja korsteeneista takan reunan sukkiin. Jenkkilässä se on iisiä, koska savuhormit on suoria röörejä ulos.

Toista on Finlandiassa. Suurin osa takoista on kiertoilmatakkoja. Jos sä stikkaat hormiin jotain kamaa, niin se jää johonkin mutkaan, eikä takuulla tuu perille. Jenkkistailiin ei siis ole mahdollista siirtyä. Siks meillä pukki tsöraa dörtsiltä dörtsille ja stikkaa säkit venttaan, et joku tulee ne hilaan sisään. Monesti gubbe myös käy inessä moikkaamassa jengiä.

Mut jos Marinit ja Kiurut päättää, ett pukit täytyy panna etäduuniin. Tarttee ruveta sählään nettien, wifien, appien kanssa.  Ja tietty vielä vahvojen tunnistautumisten kanssa, jotta lahjat menee oikeeseen mestaan. Lisäks mutseille tulee se ongelma. Jos ne jutskaa sen pukin kanssa, niin mites se sekstailu hoidetaan.

Revitään joulusta kuiteski kaikki gamla ilo irti, niinku aina ennenkin.

Hyppäsin tossa yhtenä päivänä 64 dösaan. Matka oli assalle. Dösassa oli mulle snadina nyyana systeeminä ämyreistä tuleva pysäkkikuulutus. Velolla sieltä stikattiin ulos: Pyöräilystadion, Velodrom. Mikä landepaukku senkin juitsun on päättäny.  Se on aina stadissa ollu Velodromi ja stadiksi Velo. En snaijaa, miksi kaikki gamla ja tuttu pitää muuttaa. Pyöräilystadion on pitkä ja vaikee sana.  Muutetaan samalla Olympiastadion Urheilustadioniksi. Eihän olympia ole suomee eikä taida olla sveduakaan.

Ja lopuks tietty Gnisusta. Tähän mennessä Gnisu on vuosien varrella käyny skulaamassa Ykkösessä varmaan puolentusinaa kertaa. Ja aina tulos on ollu flygaus takas Kakkoseen.  Tänä vuonna ei niin käyny, vaan sarjamesta säilytettiin. Ens vuonna Ogelissa siis skulataan edelleen Ykkösessä.

Gnisun tulos on osoitus ok duunista koko seuran toiminnan kehittämisessä. Junnutoiminta sekä likoissa että kundeissa on laajaa. Ykkösjengin menestys antaa junnuille tavoitteen päästä skulaan siihen joukkueeseen. Gotsa veks päästä, kun treffataan seuran duunareita ja vapaaehtoisia, jotka ovat tämän edistysaskeleen mahdollistaneet.

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2021.

Raimo Anttila

Share