Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Hyvä oulunkyläläinen!

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Sisätilojen henkilömääriä koskevat rajoitukset ja tarve välttää toisten kohtaamisia, on saanut monet ulos liikkumaan uusin tavoin. Useat ovatkin löytäneet kotikulmiensa läheltä itselle uusia ulkoilupaikkoja, joissa virkistäytyä ja viihtyä. Liikunta lähiluonnossa tukee terveyttä, erityisen tärkeää se on ikäihmisille. Kun kaupunki suunnittelee lisärakentamista, sen tulee myös muistaa helposti saavutettavien viheralueiden tärkeys ja ympäristön esteettömyys. Kaikilla on oikeus ulkoilla viihtyisässä ympäristössä. Jokeriraiteiden väliin kylvetty ruoho ei ole viheraluetta eikä korvaa lähimetsää tai -puistoa.

Käynnissä oleva epidemia on hiljentänyt kaupunginosamme sosiaalista elämää, monet tilaisuudet ja juhlat on peruttu tai siirretty tuonnemmaksi. Näin on Oulunkylä-Seurankin kohdalla, joudumme vielä odottamaan mm. asukasiltoja ja kyläjuhlaa. Kaupunkisuunnittelukin on valitettavasti jättänyt väliin asukkaille tuiki tärkeitä kaavoituksen maastokatselmuksia. Onneksi verkkosovellusten kautta ovat mm. yhdistykset ja muut ryhmät voineet pitää etätapaamisia ja näin oppineet uusia tapoja asioiden hoitoon. Osa etätyötavoista jää varmasti käteviksi käytännöiksi epidemian jälkeen, mutta ne eivät voi korvata toisten kohtaamiseen perustuvaa kanssakäyntiä.

Sosiaalisessa mediassa on helppo peukuttamalla ”ottaa kantaa”, tykätä tai ei tykätä, mutta niillä keinoin ei vaikuteta mm. oman kaupunginosan kaavoitukseen. Siis siihen mitä ja mihin tarkoitukseen rakennetaan ja mitä jätetään ennalleen. Oma kaupunginosayhdistys on tärkeä vaikutuskanava kaupunginhallintoon: Mitä enemmän jäseniä, sitä suurempi painoarvo. Tervetuloa mukaan jäseneksi!

Tätä joulua ei voida viettää yhteisöllisesti läsnä ollen, joten muistakaamme lähimmäisiämme myös perinteisin postikortein. Valittu painettu kuva ja käsin kirjoitettu viesti puhuttelee enemmän yksinäisen joulupöydän äärellä kuin viesti tietokoneen tai puhelimen uumenissa. Tervehdyssoittojakin on syytä tehdä matalalla kynnyksellä. Hyvää joulun juhlaa etänäkin!

Teksti: Erwin Woitsch, johtokunnan jäsen

Toivotamme kaikille oulunkyläläisille, lukijoille ja yhteistyökumppaneille

rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2021!

Vi önskar alla åggelbybor, läsare och våra samarbetspartner

fridfull jul och gott nytt år 2021!

Oulunkylä-Seura ry.

Oulunkyläinen-lehti

Share