Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylä-tietoa pukinkonttiin!

Oulunkylä kirja

Oulunkylä - Åggelby -kirja sopii hyvin pukinkonttiin.

Kirjalahja ilahduttaa lukijaa aina, ja mikä voisi olla parempi kuin teos täynnä mielenkiintoisia tarinoita omilta kotikulmilta.

Oulunkylä – Åggelby, Vanhan huvilakaupungin aikakerrostumat on Anja Kervanto Nevanlinnan perusteellinen katsaus Oulunkylän historiaan 1600-luvulta 2010-luvulle. Ajanjaksoon on mahtunut monia Oulunkylää mullistavia tapahtumia, kun seutu on kokenut valtavan muutoksen maaseudusta maan pääkaupungin esikaupunkialueeksi.

Jos nykyiset kaavamuutokset ja kaupungin tiivistyminen herättävät tunteita, samaa on koettu näillä seuduin monta kertaa aiemminkin. Kirjassa kuvataan, miten muutokset ovat oulunkyläläisiä koskettaneet ja miten täällä on omia kotiseutuja pyritty myös suojelemaan ja säilyttämään.

Tuhdin lukupaketin voi hankkia itselleen tai joululahjaksi Mustapekasta tai suoraan Oulunkylä-Seuralta osoitteesta: oulunkylaseura.info@gmail.com. Kirjan hinta on 25 euroa.

Kylkeen sopii myös hyvin Kaupunkipolku-opas, 4 euroa.

Teksti ja kuva: Susan Wilander

Share