Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Taidetta vedenalaisesta maailmasta

Pakilan Montessorileikkikoulu

Pakilan Montessori-leikkikoulun taidenäyttelyssä ollaan vedenalaisessa maailmassa. Kuva: Jenni Sorakivi.

Pakilan Montessori-leikkikoulun taidenäyttelyssä matkataan veden alle. Leikkikoulussa on aiemminkin hyödynnetty rakennuksen tiloja avoimen taidenäyttelyn järjestämiseen lasten kuvataideteoksista. Näyttelyssä lasten syyskauden aikana tehdyt työt pääsevät upeasti esille. Näyttelytilaan on luotu kokonainen vedenalainen maailma, jossa vierailija voi tuntea matkustavansa aaltojen alla.

Lara Vorobjeff maalaa kalaa. Kuva: Jenni Sorakivi.

Sama teema on jatkunut leikkikoulussa kuvataiteen ohella myös musiikissa ja tanssissa, sekä lasten joulukalenterissa. Montessori-leikkikoulun joulukalenterissa lapset pääsevät osallistumaan ja luomaan joulun taikaa omien tarinoidensa kautta.

Meeri Aro leikkaa kalanruotoa. Kuva: Jenni Sorakivi.

Tämän vuoden joulukalenteri kertoo ahvenen elämästä.
”Lapsille rakennettiin ensin kehystarinaa sadun, musiikin ja tanssin keinoin. Sitten lapset saivat piirtää kotonaan kuvan siitä, miten ahven viettää joulua järvessä. Näistä lasten piirustuksista ja kuvista kertomisen perusteella kirjoitimme kokonaisen tarinan. Jokaisena joulukuun päivänä olemme lukeneet yhden tarinapätkän ja tutustuneet lapsen piirustukseen”, Jenni Sorakivi Pakilan Montessori-leikkikoulusta kertoo.

Valmis taidenäyttely on upea kokonaisuus seikkailusta vedenalaiseen maailmaan. Kuva: Jenni Sorakivi.

Pakilan Montessori-leikkikoulu on yksi Helsingin Montessoriyhdistyksen ylläpitämistä leikkikouluista, jotka tarjoavat kokopäiväistä varhaiskasvatusta. Lisätietoja leikkikoulun toiminnasta: Pakilan Montessori-leikkikoulu Osuuskunnantie 29 00660 Helsinki P. 050-4210 398

pakila@helsinginmontessori.fi

https://www.helsinginmontessori.fi/leikkikoulut/pakila/

Teksti: Susan Wilander

Share