Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Melodisen rockin tunnelmointi valloittaa

Anton Haring kuva Ari Karttunen

Anton Haringin We Will Meet -albumi soi klassisissa melodisen rockin tunnelmissa. Kuva: Ari Karttunen

Oulunkyläläinen Anton Haring on harrastanut musiikkia koko ikänsä. Kaksivuotiaana hän pyysi vanhemmiltaan viulua, joka myöhemmin vaihtui kitaraan. Nyt 16-vuotias Sibelius-lukion ja Pop & Jazz Konservatorion opiskelija on julkaissut ensimmäisen levynsä We Will Meet.

Anton Haring teki ensimmäiset sävellyksensä 6-vuotiaana. Nykyään biisien tekeminen on keino itseilmaisuun. Ensimmäiset kappaleensa Haring julkaisi 14-vuotiaana. Ensimmäinen levy koostuu englanninkielisestä melodisesta rockista.
– Levynteko oli iso projekti ja siinä meni yli puolitoista vuotta. Olen sävellyksen lisäksi äänittänyt, miksannut ja soittanut levylläni kaikki soittimet rumpuja lukuun ottamatta. Olen äänittänyt soittamistani ja lauluani omassa huoneessani ja miksauskin on syntynyt täällä. Rummut levyllä on soittanut tuttuni Jyri Salmi ja ne ovat ainoa soitin, joka on äänitetty muualla kuin kotonani, Anton Haring kertoo. 

Inspiraatio musiikkiin tulee pääasiassa muiden artistien musiikkia kuuntelemalla. Omaan musiikkityyliinsä Haring on saanut vaikutteita mm. Beatlesilta ja Oasikselta.

-Vietän kotonani hyvin paljon aikaa akustisen kitaran kanssa soittaen erilaisia juttuja ja usein biisit syntyvät lähes huomaamatta, kun alan tapailemaan jotain sointukiertoa ja hyräilen siihen päälle melodiaa. Sanoittaminen on minulle hankalinta ja se on viimeinen asia mitä biiseissäni teen. Usein parhaat sanat tulevat, jos itselläni on vahvoja tunteita jostain asiasta ja haluan kirjoittaa siitä. Synkkien sanoitusten kirjoittaminen on jostain syystä helpointa, Anton Haring kuvailee.

Musiikkiluokkien kasvatti

Haring on opiskellut sekä Oulunkylän ala- että yläasteella musiikkiluokalla.
-Musiikkipainotuksesta on eniten jäänyt mieleen luokkien hyvä yhteishenki ja muut samantyyliset ihmiset. Myöskin erilaiset konsertit ovat jääneet mieleen etenkin yläasteelta.

Sibelius-lukiossa Haring on perustanut koulukavereidensa kanssa bändin ja toiveena on päästä keikkailemaan koronapandemian hellittäessä.

-Omien biisien soittaminen ihmisille tuntuu aina palkitsevalta ja todella hyvältä, Haring kertoo. Anton Haringin tavoitteena on kehittyä muusikkona jatkuvasti ja pystyä jonain päivänä elättämään itsensä omalla musiikillaan.

Teksti: Susan Wilander
Kuva: Ari Karttunen

Lisätietoja: We Will Meet löytyy Spotify:sta ja muista suoratoistopalveluista.

https://antonharing.wordpress.com

Share