Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Kulttuuri, Uutiset

Elsi Sloan uudistaa ukulelemusiikkia

Elsi Sloan kuva Sohvi Manninen

Elsi Sloan kaipaa jo keikkailua. Kuva: Sohvi Manninen.

Saura Booking Agency edustaa monenlaisia artisteja Emma-palkitusta ja Game of Thrones -tralerilla soineesta Tuuletar-yhtyeestä aina kansainvälisesti palkittuun Philomela -kuoroon. Eräs tuoreista musiikkiagentuurin artisteista on Elsi Sloan, 20-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka luo ukulelen, luupperin ja efektien avulla hyvin omintakeista musiikkia. 

-Musiikkini on tekstivetoista tunnelmointia. Melodiat on kans tärkeitä. Ja soinnut. Ja rytmit tietty, Elsi Sloan kuvailee.

Ukulele valikoitui soittimeksi sen kätevyyden takia.

-Ukulelea on niin helppo soittaa ja kanniskella ympäriinsä. Oikeesti, voit lätkästä sormes mihin vaan otelaudalla ja rämpytellä esiin järkevähkön soinnun, koska kimakoita kieliä on vain neljä, Elsi Sloan kertoo.

Elsi Sloan on kasvanut mormoniperheessä. Sloan kertoi taustastaan julkisesti mm. joulukuussa YouTubessa julkaistussa Kaarlen Keskusteluohjelman jaksossa. Taustalla on ollut oma vaikutuksensa Elsi Sloanin musiikille. 

-Biisien tekeminen on aina ollut mun ensisijainen tapa päästä yhteyteen itseni kanssa. Kulttimeiningeissä kun yleensä on tavoitteena korvata yksilön oma identiteetti ryhmäidentiteetillä, niin ehkä mun lauluntekohommat ovat olleet alusta asti tietynlaista anarkismia pois siitä muotista, johon mun ois pitänyt juurtua. Toisaalta mormonikirkossa arvostetaan musiikkia ja musikaalisuutta tosi paljon eli sikäli kannustava ja ihana ilmapiiri muusikonalulle, Elsi Sloan kertoo.

Musiikin lisäksi Sloan on kiinnostunut näyttelemisestä ja on mukana mm. elokuvaprojektissa, josta kuullaan enemmän kevään mittaan.
-Näyttelen nuorta ranskalais-suomalaista räppäriä. Itselle elämää suurempi ja kaiken mullistanut proggis, myös kaikki mun musiikillinen osaaminen pääsi käyttöön, Elsi Sloan kertoo.

Teksti: Susan Wilander

Share